Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev torsdag 19. oktober 2017
&nsbp;

Glimt fra lutherske kirkerom

Norske kirkerom er fulle av avtrykk etter Martin Luther. Etter initiativ fra KA vil Vårt Land i noen uker fremover kjøre serien «Glimt fra norske kirkerom» på sin bakside. Hver dag vil en ny kulturhistorisk skatt fra en norsk kirke bli presentert.

Les mer.

 

Kurs i regnskapsavslutning og årsoppgjør

Onsdag 29. november inviterer KA til kurs i regnskapsavslutning og årsoppgjør. Regnskapsavslutningen er en arbeidskrevende prosess, både for daglig leder/økonomimedarbeidere og for revisor. Det er viktig at denne prosessen er godt forberedt slik at regnskapsavslutningen kan gjennomføres mest mulig effektivt, og årsregnskapet kan bli behandlet så raskt som mulig. På kurset vil vi gjennomgå alle viktige momenter ved årsavslutningen.

Kurset holdes i Oslo og er åpent for kirkeverge/daglig leder, økonomi-/regnskapsmedarbeidere, ansatte i kommunens økonomiavdeling som arbeider med kirkeregnskapet, ekstern regnskapsfører og revisor. Det oppmuntres til å informere ekstern regnskapsfører og revisor om dette kurset. Tilbakemeldinger fra tidligere kurs er at man får ekstra godt utbytte av kurset dersom man deltar sammen med eventuell ekstern regnskapsfører/kommunens regnskapsperson og/eller egen revisor.

Her finner du mer informasjon og påmeldingsskjema.

 

Enova dobler støtten til utskifting av oljefyr

Kirkekontrollen viste at 24 kirker varmes opp med olje. I forbindelse med at oljefyranlegg må fases ut innen 1. januar 2020, dobler nå Enova støtten til utskifting av oljefyr.

KA oppfordre berørte fellesråd til å starte prosjektering for å konvertere til andre energikilder og for å søke Enova om støtte til en slik omstilling. Ved spørsmål ta kontakt med harald.ringstad@ka.no.

Les mer på Enovas nettside.

 

Fødselsmeldinger 

Kirkerådet mottar stadig meldinger om at ikke alle menigheter mottar fødselsmeldinger. Ny folkeregisterlov, som trådte i kraft 1. oktober 2017, har ført til at enkelte mener at plikten til å sende ut fødselsmeldinger på papir nå forsvinner.  

Her gir Kirkerådet en oppklaring angående hvordan informasjon om nyfødte kan innhentes uten å få tilsendt fødselsmeldinger.  (Krever innlogging på Kirkebakken)

 

KA minner om…

Påmeldingsfrist til KAs grunnkurs i Kirkebyggdatabasen

I morgen (fredag 20. oktober) er det siste frist for å melde seg på KAs grunnkurs i kirkebyggdatabasen og inventarregistrering. Dette er et todagerskurs, som holdes i Oslo 20. - 21. november.

Du kan lese mer om kurset og melde deg på her.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .