Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 08. desember 2017
&nsbp;

Seremonikirken brant ned – nå åpner storstua

– Det er krevende når folk som er valgt for å «styrke og nære det kristne livet» plutselig skal bli kirkebyggere, sier kirkeverge Kjetil Gjærde i Ringerike.

Les om nye Hønefoss kirke, som vigsles på søndag

 

Fra undergrunnsaktivisme til selvsagt engasjement

På  80-tallet kopierte vi løpesedler mot atomvåpen mens kirkeledelsen bokstavelig talt lå og sov. I dag er motstanden mot atomvåpen heldigvis en integrert del av det å være kirke, skriver Frank Grimstad.

Les mer i ukens KA-blogg

 

Tell ned til jul med kirkekunst

Er du interessert i kirkebygg, kunst, kulturminner og historie? I årets adventskalender fra Kirkebyggdatabasen deler kunsthistoriker Elisabeth Andersen hver dag et bilde fra en norsk kirke og forteller historien bak det.

Følg Kirkesøk på Facebook

 

Kirkebyggfakta fra KA på kirken.no

Bilder og kirkefakta fra KAs kirkebyggdatabase dukker nå opp dersom du søker på et sted eller en kirke på Den norske kirkes hjemmeside. Tidligere har siden inneholdt kun besøksadresse og kontaktinformasjon. – Med bilder og opplysninger om antall sitteplasser vil dette for eksempel være et fint verktøy for dem som leter etter en kirke å gifte seg i eller la barnet sitt bli døpt i, sier seniorrådgiver Cathrine Lillo-Stenberg i KA.

Prøv søket her

 

Forhandler videre om Hovedavtalen

Hovedavtalen på KA-området utløper ved nyttår. De sentrale parter er nå i forhandlinger om avtalen for neste periode, og siste forhandlingsdag er satt til 13. desember. KA vil informere nærmere om resultatet og påfølgende uravstemning straks forhandlingene er avsluttet.

 

Questback-avtale reforhandlet

Denne høsten ble avtalen KA har med evalueringsverktøyet Questback Ask & Act reforhandlet. Fra nå av vil alle brukerkontoer koste 1.500 kroner i året. For de av KAs medlemmer som er organisasjoner, vil dette bety en besparelse sammenlignet med tidligere pris.

Les mer

 

Støtte til innkjøp av materiell til yrkes- og utdanningsmesser

Yrkes- og utdanningsmesser har for mange elever stor betydning for valg av yrke og utdanning og er derfor en viktig arena for rekruttering til kirkelige stillinger og utdanninger. Fellesråd som deltar på yrkes- og utdanningsmesser kan få støtte til blant annet produksjon av materiell (roll-ups, brosjyrer mm), utstyr, leie av stand mv.

Les mer

 

Tilskudd til rekruttering av kateket/menighetspedagog

KA minner om minner om at fellesråd som har kateket- eller menighetspedagogstilling kan få dekket utgifter til rekruttering med inntil 15.000 kroner.

Les mer

 

Ekstraordinær generalforsamling i Kirkepartner

Vi minner om ekstraordinær generalforsamling i Kirkepartner førstkommende onsdag kl. 12.00. Sakspapirer er sendt ut til aksjonærene og ligger på intranett.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .