Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 19. januar 2018
&nsbp;

Ja til både likebehandling og særstilling

Grunnloven har en innebygd spenning mellom Den norske kirkes særlige stilling og generell likebehandling av tros- og livssynssamfunn. Det er viktig å få avklart hva de som sitter med makten legger i dette, skriver Frank Grimstad i ukens KA-blogg.
Les mer
 

Forventer støttende tilnærming til tro og livssyn

– Vi er glade for at vi får en statsråd som vil folkekirken vel og som ønsker at den skal spille en viktig rolle også i fremtiden, sier Frank Grimstad om at Trine Skei Grande blir ny kulturminister.
Les mer
 

Høring på KAs strategiplan

KAs rullerende strategiplan vedtas av landsrådet og er et viktig styringsverktøy i arbeidet. På landsrådet i 2017 ble det vedtatt av strategiplanen skal tas opp igjen på ekstraordinært landsråd 23. april 2018. Lenke til en høring om dette ble sendt til alle medlemmer før jul. Høringsfristen er 12. februar. Har dere ikke mottatt e-post om dette, vennligst kontakt Peter Møller (peter.moller@ka.no / 911 35 007).
Les mer om KAs strategiplan

 

«Norske kirker er ikke blitt moskeer»

«Terje Tvedt hevder at ‘kirker ble ombygd til moskeer’ som en del av kirkens plan for å importere islam til Norge. Det må han enten dokumentere eller dementere», skriver Frank Grimstad og Einar Tjelle fra Mellomkirkelig råd i et felles innlegg i Dagen.
Les innlegget her

 

KAs grunnkurs for kirkeverger og daglige ledere - programmet er klart!

Programmet for grunnkursets første samling (5.-7. mars) ligger nå på våre kurssider. Grunnkurset er åpent for alle kirkeverger og daglige ledere i menighet. Husk at påmeldingsfristen er allerede fredag 2. februar.
Du finner program, praktisk informasjon og påmeldingsskjema her

 

Søknadsfristen for rådgiverstilling nærmer seg

Vil du jobbe jobbe med kurs- og opplæringsvirksomhet i Den norske kirke? KA har ledig stilling som rådgiver/OU-sekretær. Søknadsfristen er førstkommende søndag.
Ler mer om stillingen

 

Slutt på skattefri diett ved overnatting privat

Fram til 2017 har statens satser for diett stort sett vært identiske med de skattefrie beløpsgrensene, men fra og med i år har Skattedirektoratet fastsatt en skattefri sats som ikke nødvendigvis er lik statens sats. Den største endringen er at arbeidstakere som overnatter privat eller på hybel/brakke med kokemulighet, ikke lenger kan få utbetalt trekkfri diett. Statens satser for 2018 forventes å være klare i løpet av januar.
Les mer hos Skatteetaten

 

Hold av datoen for KAs arbeidsgiverkonferanser

Denne våren planlegger KA arbeidsgiverkonferanser i alle bispedømmer, samt en konferanse for våre organisasjonsmedlemmer. Konferansene er ikke åpnet for påmelding ennå, men dette vil skje i løpet av kort tid. I mellomtiden kan du besøke våre kurssider, hvor du finner oversikt over tider og steder.
Se konferanseoversikten her

 

HMS-kurs for barnehageansatte

PBL (Private Barnehagers Landsforbund) arrangerer denne vinteren/våren tredagers HMS-kurs for barnehageansatte i Oslo, Hamar, Bergen og Trondheim. Kurset gir den opplæringen som loven stiller til medlemmer av arbeidsmiljøutvalg. Målgruppe er styrer/daglig leder og verneombud.
Les mer her

 

Guttekorseminar på Musikkhøgskolen

Professor i korledelse og dirigent for Staats- und Domchor Berlin, Kai-Uwe Jirka, holder åpent seminar på Musikkhøgskolen fredag 9. mars sammen med korets sangpedagog Judith Kamphues. Tema vil være stemmebruk, repertoar, organisering av guttekor, direksjonsutfordringer m.m. Målgruppe for seminaret er alle som ønsker å lære mer om guttekor og guttestemmen. Vi understreker at KA ikke kjenner innholdet ut over det som står i programmet.
Les mer om guttekorseminaret her

 

Enkeltemner ved Universitetet i Tromsø

Norges arktiske universitet (UiT) tilbyr enkeltemner i teologi, uten krav til frammøte. Følgende emner á 10 studiepoeng går i vår: Religion i Sápmi, teori og metode 1, religionsvitenskapens faghistorie, teori og metode 2 (alle på bachelornivå) og systematisk teologi 2 og «Mennesket, synd og tilgivelse» (begge på masternivå).
Les mer om tilbudet ved UiT

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .