Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 08. juni 2018
&nsbp;

Tariffoppgjøret starter i dag

I dag innledes forhandlingene på KA-området. Det forhandles i år om to ulike hovedtariffavtaler – én for organisasjonsmedlemmer som starter i dag, og én for organer i Den norske kirke med oppstart førstkommende mandag. Forhandlingene løper de neste to ukene. Vi legger ut informasjon fortløpende når det er noe å melde fra forhandlingene.
Følg tariffoppgjøret og les bakgrunnsinformasjon her

 

Kirkerådet utsetter høring på ny kirkeordning

Kirkerådet vedtok torsdag å utsette høringen om ny kirkeordning, som var planlagt med frist 1. oktober. Administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs, er glad for at rådet nå tar større eierskap til det som skal sendes på høring, og hun mener det er klokt å sette av mer tid til kvalitetssikring og prosess. – Det er av stor betydning at arbeidet med ny kirkeordning får bred legitimitet i hele kirken. Dette er et omfattende saksfelt, og det ville ha vært meget krevende for høringsinstansene å behandle et så vidtrekkende utkast i løpet av noen få sommermåneder, sier Hougsnæs.
Les mer om vedtaket på kirken.no

 

Drøftet drop-in-kirken på storkommunekonferansen

Om lag 60 ansatte og folkevalgte kirkeledere fra de største kommunene var mandag samlet til konferanse på Gardermoen. Tema var «Folkekirkens fremtid». Et panel bestående av Tore W. Rafoss (KIFO), Stein Ellinggard (sokneprest i Lademoen), Laila Riksaasen Dahl (biskop emerita), Kari Mangrud Alvsvåg (prost i Sarpsborg), Nils Harald Opsahl (kirkeverge i Tromsø) og Kari Veiteberg (biskop i Oslo).
Les forhåndsomtale i Vårt Land (krever innlogging)
 

Debattinnlegg: «Folk må vite hva de får i kirken»

Når prester og organister stadig oftere havner i krysspress mellom pårørendes ønsker, kirkens ordninger og egne faglige vurderinger, oppstår vonde konflikter. Kirkelige aktører må lage tydeligere kjøreregler for hva en gravferd skal inneholde – og hva som ikke er greit, skriver avdelingsdirektør Øystein Dahle i et debattinnlegg i Aftenposten. Han etterlyser mer utdypende retningslinjer for hva en kirkelig gravferd skal og kan inneholde.
Les innlegget her
 

KA søker jurist – søknadsfristen er på onsdag

Er du jurist (gjerne advokat) med erfaring fra arbeid med arbeidsrettslige problemstillinger, for eksempel fra arbeidsgiver- eller arbeidstakerorganisasjon eller advokatfirma? Har du lyst til å jobbe i en spennende organisasjon med kompetente og hyggelige kolleger, der lønnen er konkurransedyktig, arbeidstiden fleksibel og forsikringsordningene gode?
Søk her senest 13. juni

 

Trosopplæringskonferansen 2018: Planleggingen er i gang

Trosopplæringskonferansen er godt etablert som det viktigste treffstedet for alle som jobber for og med barn og unge i kirken. Tema i år er «Hellig alminnelig». – Denne dagen vil vi utforske hva det er å leve hellige, alminnelige liv, og være en hellig, almenn kirke. Et hellig alminnelig liv innebærer blant annet å ta ansvar, akkurat der man lever, sier prosjektleder Heidi Jannicke Andersen.
Les mer på kirken.no

 

Frivillighet i endring: Fra organisasjonslojalitet til selvrealisering

Flere ønsker å realisere sine personlige mål, heller enn å la sin frivillige innsats styres av målene og interessene til en bestemt organisasjon. Det er en av konklusjonene i en ny bok.
Les saken på forskning.no

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .