Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 08. mars 2019
&nsbp;

Vi er i gang med strategikonferanser

Den første av vårens strategikonferanser i KA-regi fant sted mandag, da 48 ansatte og folkevalgte ledere fra begge arbeidsgiverlinjer i Den norske kirke i Borg og Oslo var samlet. Kommende torsdag er det konferanse i Bodø, mens Hamar følger etter mandag 18. mars. Du finner konferanse for ditt bispedømme i vår kursoversikt.

 

Trenger du hjelp med arbeidsrett og tariff?

I KA er det flere jurister og andre som jobber med rådgivning innenfor arbeidsrett, tariff og personalforvaltning, og vi har en egen vaktordning knyttet til disse fagområdene. I sentralbordets åpningstid er det alltid en person tilgjengelig for nye henvendelser. Vi anbefaler at medlemmer som har nye saker kontakter vaktordningen via sentralbordet på 23 08 14 00 eller ka@ka.no. Da er du sikker på å møte en rådgiver som er på jobb og tilgjengelig for rask oppfølging. Ved behov sendes sakene videre internt i KA.

 

Riksantikvaren beholder ansvaret for kirkene inntil videre

Regjeringen flytter det meste av kulturminneforvaltningen ut i regionene, men kirkene blir inntil videre værende hos Riksantikvaren. Det varsles samtidig en egen prosess om framtidig myndighetsplassering knyttet til kirkene. – Fredede kirker er å regne som nasjonale kulturminner med stor symbolverdi. Mye taler derfor for at en nasjonal instans fortsatt bør bli sittende med forvaltningsansvaret, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

Justerer reglene for beskatning av naturalytelser, gaver og rabatter

Finansminister Siv Jensen har lyttet til kritikken og endrer beløpsgrensen for skattefrie gaver til ansatte. Grensen for skattefrie naturalytelser settes samtidig til 10.000. – Dette kan være relevant i kirkelige virksomheter, for eksempel hvis en ansatt får gratisbilletter til kirkekonserter eller låner utstyr gratis, sier avdelingsdirektør Knut Are Hole i KA.

 

Løft din kompetanse med OU-midler – søk innen 1. april

Kirkemusikk: Fagutvalg for kirkemusikk lyser ut midler til kompetanseutvikling for kirkemusikere. Stipendene er på inntil 5.000 kroner for individuelle stipender og inntil 10.000 kroner for arrangementer/kollektive tiltak.
Stab og inspirasjon: OU-styret lyser ut stabsstipend og inspirasjonsstipend. Stabsstipend kan søkes til prosjekter med et innhold som er meningsfullt for alle deltakere. Enkeltstipend skal bidra til kompetanseutvikling og gi inspirasjon i arbeidet.
Diakoni: OU-styret lyser også ut midler til kompetanseutvikling til stillinger innenfor diakonifeltet

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .