Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 27. september 2019
&nsbp;

Det lokale kirkedemokratiet trenger fortsatt støtte i lov

Fristillingen av Den norske kirke har så langt pågått i gjensidig forståelse mellom kirke og stat. Etter fremleggelsen av ny trossamfunnslov ulmer det likevel nå i kirken, særlig lokalt, skriver KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs i et innlegg i Vårt Land.

 

– I KA får jeg brukt min juridiske kompetanse på et veldig bredt spekter av rettsfelter

Advokat Bente Vangdal Espenes er arbeidslivsavdelingens breddeholder: Individuell arbeidsrett, spørsmål om offentlige anskaffelser, kontraktsrett, eiendomsrett, gravferdsrett, kirkerett og opphavsrett. Møt henne i ukas «Folk i KA».

 

Den norske kirke inngår avtale med Vipps

En ny fellesavtale med Vipps gir alle virksomheter i Den norske kirke lavere gebyrsatser, bedre brukerløsninger, mulighet for å følge opp givere samt automatisert administrasjon av innbetalinger. Les mer på Kirkebakken (krever innlogging).

 

God respons på nytt kurs i arbeidsrett: – Veldig relevant program!

50 ledere fra begge arbeidsgiverlinjer i Den norske kirke deltok på den første arbeidsrettsdagen i KA-regi. – Viktige tema, og alle var engasjerende. God bruk av tiden, skriver en av deltakerne i evalueringen.

 

Kurs med påmeldingsfrist som nærmer seg...

 

Hvem har gjort den beste kirkesikringsjobben siden sist?

For fjerde gang deler KA Kirkebyggforsikring og Knif Trygghet ut 25.000 kroner til et fellesråd som har utmerket seg i arbeidet med sikring av kirkebygg. Fristen for å foreslå kandidater nærmer seg.

 

Mange stipender med søknadsfrist 1. oktober

Det haster med å søke om stipend til fagutvalgene i KA-sektorene. Hvert av de tre fagutvalgene for diakoni, kirkemusikk og undervisning har stipendordninger med søknadsfrist på tirsdag:

 

Støtte til deltakelse på kurset «Ledelse, roller og samspill i menighetene»

Våren 2020 tilbyr MF, TF og VID en tverrfaglig videreutdanning om ledelse i menighetene. Emnet gir 15 studiepoeng og vil blant annet kunne inngå som del av erfaringsbasert mastergrad verdibasert ledelse ved VID eller praktisk teologi ved MF. De 40 første av tilsatte i fellesråd/menighetsråd som melder seg, vil få redusert kursavgiften med 8.000 kroner hver. Den reelle kursprisen for disse blir da 10.000 kroner.

 

Gratis konferanse om rekruttering til kirkelige stillinger

26. november arrangeres en egen konferanse for alle som er opptatt av kirkelige studier og tjeneste i Den norske kirke. «Velkommen til Den norske kirkes største forum for rekrutteringsarbeid! Vi inviterer til tverrfaglige samtaler og det vil bli presentert rykende fersk forskning innen fagfeltet rekruttering», lover Kirkerådet. Deltakelse er gratis, men det er begrenset antall plasser.

 

Snart utsolgt: «Kirke og kommune - Samarbeid, ansvar og utfordringer»

Lageret av hefter som gir kommunepolitikere en rask og enkel innføring i det ansvaret de har for den lokale kirke, er i ferd med å tømmes. Bestill nå og sikre deg nok eksemplarer til «dine» politikere. «Kirke og kommune» kan med stort hell sendes ut til de folkevalgte ved starten av valgperioden eller deles ut første gang du blir invitert til å holde en orientering i kommune-/bystyret. 75 kr/stk ved bestilling av opptil 19 eksemplarer og 50 kr/stk ved bestilling av 20 eks eller mer.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .