Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 01. november 2019
&nsbp;

Jobber for endringer i forslaget til ny trossamfunnslov

– Det er mye i dette forslaget som er bra og som vi støtter, men når det gjelder innretningen av kirkekapittelet i loven, mener vi at det bør endres på noen få, men viktige områder, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs. KA vil legge fram konkrete endringsforslag overfor familie- og kulturkomiteen på Stortinget, som har høring om den nye trossamfunnsloven og OVF-meldingen 12. desember.

 

Avdekket dårlig beredskap i kirken etter 22. juli – nå er hjelpen her

Hvem eier en krise? Hvordan bør den håndteres? Hva slags verktøy skal vi bruke? Det er noen av spørsmålene man får hjelp til i KAs nye veileder for beredskap. –  Kirken er som regel meget godt forberedt på å spille en rolle i andres kriser, men uten en plan for beredskap i egen virksomhet risikerer man å bli tatt på senga dersom en selv rammes, sier avdelingsdirektør Randi Moskvil Letmolie.

 

– Mange organisasjoner kunne fått enormt mye ut av å bli en del av KA-familien

– Å gå på jobb hver dag og vite at man gjør en jobb for dem som har som oppgave å formidle evangeliet i alle sine forskjellige former – det betyr masse for meg, sier politisk rådgiver Jens Bjelland Grønvold i ukens «Folk i KA».

 

Håper på mange grønne fellesråd

Norges kirkevergelag, Kirkerådet og KA oppfordrer alle kirkelige fellesråd til å slutte seg til ordningen med «Grønne fellesråd». Ordningen er gratis og krever ingen godkjenning, men legger likevel til rette for konkret miljø- og klimahandling. Modellen inneholder omtrent halvparten av kriteriene som gjelder for vanlig miljøfyrtårn-sertifisering. Verktøykassa for grønne fellesråd ble presentert på Landskonferansen for kirkeverger denne uka.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .