Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 10. januar 2020
&nsbp;

Startet året med 43 nye kirkelige virksomheter

Lokalkirken følger kommunegrensene: 109 kirkelige fellesråd ble til 43 ved årsskiftet. Samtidig fikk 1.300 kirkeansatte ny arbeidsgiver. – Erfaringene fra kommunereformen blir viktige i arbeidet med fremtidig kirkeorganisering, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

VID-professor blir prosjektdirektør i KA

Harald Askeland skal sørge for forsterket kompetanse og kapasitet i KA i arbeidet med kirkelig organisering. – Hans kompetanse i kirkelig ledelse og organisering er unik og etterspurt både internt og blant mange av våre medlemmer, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

Derfor bør du unngå brennbart materiale nær kirkeveggen

– Branntilløpet i Farnes kirke i julen er en påminnelse om viktigheten av brannforebyggende arbeid, sier avdelingsdirektør Randi Moskvil Letmolie.

 

Lovendringer om varsling fra nyttår – dette må du vite

Det er gjort en rekke presiserende og tydeliggjørende endringer i arbeidsmiljølovens bestemmelser om varsling. Advokat i KA, Bente Vangdal Espenes, forklarer hva du som arbeidsgiver må vite.

 

Slik får dere bruken av sosiale medier inn i gode former

KA har laget et forslag til retningslinjer for ansattes bruk av sosiale medier i jobb og privat. – Det gir en trygghet for alle parter å ha skriftlige retningslinjer for hvordan man skal opptre på sosiale medier, sier advokatfullmektig Silje L. Hjeldsbakken.

 

Skal du eller en av dine ansatte ta Kirketjenerskolen? Søk stipend nå!

Driftsstyret for Kirketjenerskolen utlyser åtte stipend à 5.000 kroner til å ta Kirketjenerskolen 1 eller 2 i 2020. Søknadsfrist er 1. mai.

 

Nøkkeltall for pensjonsordning i KLP

Kirkelige fellesråd som har pensjonsordning i KLP, kan nå finne sin nøkkeltallsoversikt for 2018 med informasjon som blant annet kan brukes til pensjonsnote til årsregnskapet. Oversikten er tilgjengelig i excel-format, og fellesrådene har da en god fleksibilitet til å hente tall og bruke dem i sine note-dokumenter i årsoppgjøret. Les om grunnlaget for beregningen her.


Husk å sjekke ut kurs- og konferansekalenderen

Her finner du en oversikt over KAs kurs og konferanser (utenom fellesrådsopplæringen) for første halvår 2020, fordelt etter fagområde.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .