Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 24. januar 2020
&nsbp;

Ingen endringer i momsreglene for fellesråd og menighetsråd

Sjømannskirken gikk i fjor glipp av fem millioner i momskompensasjon på grunn av en ny forskrift som omtaler «organisasjoner som direkte eller indirekte er tilknyttet» Den norske kirke. Spesialrådgiver Trygve Nedland forklarer hvilke regler som gjelder for forskjellige typer virksomheter på merverdiavgiftsfeltet.

 

Kirkebygg- og gravplasskonferansen er åpen for påmelding

«Denne konferansen har så spennende og variert innhold at den må bli obligatorisk for alle som har fagansvar for kirkebygg og gravplasser», skrev en deltaker etter fjorårets – og historiens første – utgave av Kirkebygg- og gravplasskonferansen. 31. mars og 1. april braker det løs igjen – denne gangen på Gardermoen. Årets tema er «Fremtidig forvaltning av våre kirker og gravplasser». (Foto: B Ystebo/CC BY-SA 2.0)

 

Nettkurs om bildebruk og opphavsrett – påmeldingsfrist i dag

Kan du publisere bilder av barn? Kan du bruke et bilde du finner på Google? Mange er usikre i møte med spørsmål om personvern og opphavsrett. På KAs én-times nettkurs 31. januar får du en enkel innføring i de sentrale prinsippene som du må kjenne for å unngå blemmer og unødige utgifter ved bildebruk. Du trenger bare en datamaskin med nettleser for å være med.

 

Fortsatt mulig å søke studiestøtte for 2019

K-stud har midler igjen for fjoråret, og aller siste søknadsfrist er 2. februar. All organisert opplæring kan få tilskudd, for eksempel bibelgrupper, cellegrupper, norskkurs, alpha-kurs og -grupper, lederkurs, bibelseminar, flerkulturelle dialoggrupper, babysang, kor, musikal og lovsangsteam. Aktiviteten det søkes for må være avsluttet i 2019, så opplegg som følger inneværende skoleår, må vente. Du kan lese om tilskuddsordningene hos K-stud.

 

Hvordan fungerer Samarbeid menighet og misjon (SMM)?

Det spørsmålet er utgangspunktet for en evaluering som forskere ved VID vitenskapelige høgskole nettopp har levert. Alle ansatte i Den norske kirke har vært invitert til å delta i kartleggingen der tre dimensjoner ved SMM er vurdert: misjonsforståelse og struktur, effekt og kost-nytte. Kirkerådet har lagt rapporten ut på Kirkebakken (krever innlogging).

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .