Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 21. februar 2020
&nsbp;

Kronikk: «Gode intensjoner er ikke nok»

En fristilt folkekirke trenger et mer avklart rettslig og økonomisk grunnlag enn det regjeringen foreslår. Et bredt stortingsflertall bør kunne enes om dette, skriver Marit Halvorsen Hougsnæs i en kronikk i dagens Vårt Land.

 

Mye sikringsarbeid gjenstår i norske kirker

Natt til torsdag fikk Dombås kirke store skader i brann. KAs kirkekontrollrapport fra 2018 viser at 1 av 3 kirker mangler brannvarsling med direktekobling til 100. Bare 1 av 8 kirker har installert slokkeanlegg.

 

KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs fyller 60 år i dag

«Marit Halvorsen Hougsnæs er først og fremst et medmenneske og en kollega som gjennom klokt lederskap bidrar til å trygge og utvikle den enkelte medarbeider i KA til berikelse for organisasjonen», skriver styreleder Hege Hovland Malterud om jubilanten.

 

– Dette handler både om kontinuitet og fornyelse

Slik svarer fagdirektør, ledelsesprofessor og bassgitarbygger Harald Askeland (56) på spørsmålet om hva som blir det viktigste for KA fremover. Møt ham i ukens «Folk i KA».

 

Nye terskelverdier for kunngjøring av anskaffelser i EU-databasen

13. februar ble det innført nye terskelverdier for når anskaffelser må kunngjøres og publiseres i EUs database TED (Tenders Electronic Daily) og behandles etter det strengere regelverket i forskriftens del III. Ny terskelverdi er 2.050.000 eks. mva for varer og tjenester og 51,5 millioner for bygg- og anleggsanskaffelser. Grensen for når man må kunngjøre og utlyse en konkurranse på Doffin og behandle anskaffelsen etter forskriftens del II, er fortsatt 1,3 millioner eks. mva og gjelder for alle anskaffelser. Se våre fagsider om offentlige anskaffelser eller gå rett til oppdatert veileder.


Kurs i rytmisk kirkemusikk gjentas denne våren

På initiativ fra Fagutvalg for kirkemusikk arrangerer Norges musikkhøgskole og NLA Høgskolen et nytt kurs i rytmisk kirkemusikk våren 2020. Førsttil-mølla-prinsippet gjelder, og det var venteliste da kurset ble arrangert første gang.

 

Gratis prøveabonnement på kirkemusikk-e-læring

Spenstig Sakral lærevideoer er e-læring i kirkemusikk, utviklet av kantor i Sula, Håvard Sveås. Fagutvalg for kirkemusikk i KA-sektoren har bidratt med midler slik at alle kirkemusikere kan tegne et gratis prøveabonnement for våren 2020.

 

Kurs: Tilrettelegging av kirkebygg og menighetsliv

Er det egentlig mulig for alle å delta i menigheten eller organisasjonens kurs, konfirmasjonsundervisning og annen opplæring i kor, band, smågrupper og så videre? Er både lokalene og selve opplæringen tilpasset mennesker med funksjonsnedsettelse? Det er utgangspunktet for kurset «Velkommen inn – for alle?» i regi av K-stud 13.-15. mars.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .