Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 24. april 2020
&nsbp;

Kartlegger overgrep, trakassering og grenseoverskridende adferd i Den norske kirke

For sjette gang kartlegger KA og Kirkerådet innrapporterte seksuelle overgrep, grenseoverskridende adferd og seksuell trakassering begått i rammen av kirkelig arbeid. – Det har vært mye oppmerksomhet på denne problematikken i Den norske kirke i mange år, men vi er langt fra i mål. Denne kartleggingen vil gi verdifull innsikt i hvor vi står, sier avdelingsdirektør i KA, Ingrid B. Tenfjord.

 

Ny kirke gir ny giv

«Debatten om nye kirkebygg er ofte både høylytt og konfliktskapende. Men når den nye kirken står ferdig, gror entusiasmen – og menighetsveksten. Det viser seg konkret i gudstjenestebesøk, økt nattverdsdeltagelse og økt oppslutning om frivillig arbeid», skrev Vårt Land i en sak sist lørdag (krever innlogging). Utgangspunktet var KAs undersøkelse som viser at alle piler peker oppover med ny kirke. (Foto av Bøler kirke: Kjetil Ree/CC BY-SA 3.0 NO)

 

Har din kirke lysarmatur av designer Jonas Hidle? Nidarosdomen deler ut gratis reservedeler

Nidaros domkirke bytter ut sine lysarmaturer fra 1960-tallet. Kirkeforvaltere som trenger lysekroner/pendler og lyskranser for å vedlikeholde sin eksisterende lyssetting, kan ta kontakt med fagdirektør Marie Louise Anker ved Nidaros domkirkes restaureringsarbeider. Tilbudet gjelder så langt det rekker og fram til 19. juni. Pakking og frakt betales av mottaker.

 

Husk å melde deg på kurs!

KA satser tungt på nettbasert kompetanseheving denne våren, og i går deltok 100 personer på en innføring i den nye trossamfunnsloven. Lobbyarbeid, brannsikring, leirarbeid og pressekontakt er noe av det som står på menyen framover:

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .