Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 08. mai 2020
&nsbp;

 

Smittevern: Prioriter konfirmantene. Vær ute. Fortsett å bruke nettet.

– Den norske kirke gir sentrale anbefalinger om hvilke aktiviteter som bør prioriteres, men det er menighetsrådet som i god samhandling med kirkeverge og prost, ansatte og frivillige, må planlegge og prioritere gjenåpningen. Og det må være nok voksne til stede, sier seniorrådgiver Eldbjørg Leinebø Ekre om smittevernveilederen for barne- og ungdomsarbeid.

 

Her er smittevernveilederen for gudstjenester og kirkelige handlinger

Fra 10. mai vil det være mulig å feire gudstjeneste med inntil 50 personer til stede.

 

«Å starte opp igjen er ikke å gjøre som før»

– Det vil gå med mer arbeidstid og dermed ressursbruk til renhold og renholdsrutiner, sa KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs i et direktesendt informasjonsmøte torsdag.

 

Nettkurs i opptak: Grunnleggende innføring i renhold av kirker

Nettkurset «Grunnleggende kirkerenhold» gir en praktisk innføring i kirkerenhold knyttet til koronaepidemien. Tema som dekkes er smitterengjøring, spesielle hensyn i verneverdige kirker og grunnleggende HMS for renholdere. Tilgang koster 250 kroner og bestilles på e-post.

 

Dette må dere huske på i årets ferieplanlegging

I tillegg til de vanlige spørsmålene som melder seg når ferietiden nærmer seg, har det i år oppstått noen særlige problemstillinger som stiller ekstra krav til planlegging og gjennomføring av ferie. Nå er det viktig med god og åpen dialog.

 

Overgrepsundersøkelsen: Svarfrist i dag

KA og Kirkerådet kartlegger for sjette gang innrapporterte seksuelle overgrep, grenseoverskridende adferd og seksuell trakassering begått i rammen av kirkelig arbeid. For noen uker siden ble det sendt ut en undersøkelse til alle fellesråd/menighetsråd, bispedømmeråd og Kirkerådet, og vi mangler fortsatt noen svar. Ta kontakt med Eldbjørg Ekre eller Silje Hjeldsbakken dersom du lurer på noe.

 

Alt om korona

Vi har publisert nærmere 40 artikler siden 12. mars. Du finner oversikten her.

 

Husk å melde deg på kurs!

KA satser tungt på nettbasert kompetanseheving. Brannsikring, leirarbeid og pressekontakt er noe av det som står på menyen framover:

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .