Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 30. oktober 2020
&nsbp;

Ti fagforeninger har brutt tarifforhandlingene – KA beklager situasjonen

Sju av fagforeningene på kirkelig sektor valgte i går kveld å bryte tarifforhandlingene. I natt gikk ytterligere tre i brudd. – Uaktuelt å påføre medlemsvirksomhetene varige, økte forpliktelser nå, sier KAs forhandlingsleder Marianne Liaklev (t.h.).

 

Nå får alle dekket utgifter til liturgiske klær

Etter forslag fra KA og fagforeningene har Kirkerådet bestemt at vigslede medarbeidere i fellesråd/menighetsråd får refundert utlegg til liturgiske klær. Ordningen gjelder fra 1. januar 2021, og Kirkerådet dekker utlegg på inntil 16.290 kroner.

 

Smittevernveilederen for Den norske kirke er oppdatert

Det er gjort noen endringer etter regjeringens pressekonferanse mandag. Dette berører primært gudstjenester. Det er ikke innført nye tiltak rettet mot barne- og ungdomsarbeidet. Utleieveilederen er justert i tråd med at private arrangementer nå har en øvre deltakergrense på 50.

 

Varsler forskriftsendring for å hjelpe barnehagene med pensjonsutgifter

Menighetsbarnehager fortviler over forslaget til statsbudsjettet. Fredag varslet statssekretær Anja Johansen (V) en viktig forskriftsendring da hun møtte KAs Jens Bjelland i Dagsnytt 18 sist fredag.

 

Møt flere kirkeledere

Vi fortsetter å presentere ledere i Den norske kirke og omkringliggende virksomheter. Denne uken har vi blitt kjent med ressurssenter-sjef Anne Louise Skoland og prost Olav Rune Ertzeid.

 

Etterlyser tydelige signaler om kommunenes ansvar for kirken

KA er fornøyd med regjeringens forslag til tilskudd til Den norske kirke og til kirkebyggene, men ber Stortinget være like klar på forventningene til kommunenes bidrag. Det var budskapet da Marit Halvorsen Hougsnæs og Øystein Dahle deltok i statsbudsjetthøring i familie- og kulturkomiteen sist fredag.

 

Er du KAs nye forhandlingssjef?

Forhandlingssjefen er en nøkkelperson i forberedelse og gjennomføring av tarifforhandlingene med våre forhandlingsmotparter – totalt 22 fagforeninger. Vi søker deg som har god forståelse for den kollektive arbeidsretten, bygger tillit med utpregede forhandlingsevner, ser samlende løsninger og har stor arbeidskapasitet. Søknader tas imot og vurderes løpende.

 

Se webinar i opptak: Fant folkekirkelig maktkamp i kirkeruinene

Ingrid Staurheim fant sterke følelser, ulike kirkeidentiteter og folkekirkelig maktkamp da hun intervjuet folk som hadde mistet kirken sin i brann. Se hennes foredrag «Kirkebygg og identitet».

 

Vi minner om…

 

Husk å melde deg på kurs!

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .