Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 28. januar 2022
&nsbp;

Lokalavis brøt god presseskikk i kirkesak

PFU (innfelt i bildet) konkluderte med brudd på Vær varsom-plakaten i omtalen av personalsak. – Saken illustrerer hvorfor mange føler seg maktesløse i møte med pressen når det stormer litt, men pressen har et regelverk som også gir deg rettigheter som kilde. Det er lurt å sette seg litt inn i dette, så blir det enklere å forholde seg til kritisk journalistikk, sier kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim.

 

Midler til istandsetting og utredning av middelalderkirker i stein

Det er nå mulig å søke om statlige midler til istandsetting og utredning av middelalderkirker i stein. Til istandsetting av klimaskall (tak og vegger) er maks tilskudd én million per kirke, mens forprosjekt for utbedring av murverk kan få inntil 300.000 kroner. I en pressemelding fra Riksantikvaren sier statsråd Kjersti Toppe at bevilgningen på totalt 20 millioner er «et steg på veien for å sette i stand steinkirker fra middelalderen fram mot tusenårsmarkeringen av slaget på Stiklestad». Søknader leveres i Kirkebyggdatabasen. Les mer på KAs nettside.

 

Premiere: Gravplasspraten går live på mandag

KAs spesialrådgiver Carsten Furuseth sparker i gang webinarserien «Gravplasspraten» mandag klokka 12.30. Sammen med Åse Skrøvset fra Statsforvalteren i Vestfold og Telemark forklarer han hva som er nytt i gravplassforskriften og hva det betyr for gravplassmyndigheten. Meld deg på innen klokka 12.00 i dag!

 

I dag lanseres folkevalgtutvalgets rapport

Den norske kirkes Demokrati- og folkevalgtutvalg legger frem sin rapport på et digitalt frokostmøte i dag klokka 08.30. Utvalget, som ble nedsatt i januar i fjor og som ledes av KAs Harald Askeland, har sett på hvordan man kan styrke folkevalgtrollen i kirken.

 

Ny hovedavtale er publisert

Den nye hovedavtalen for KA-sektoren er nå publisert på vår nettside. Veiledningen som ligger i filen er fra den gamle avtalen og vil bli endret så fort den nye er klar.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .