Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 11. februar 2022
&nsbp;

Snart kan den første urnen settes inn

Denne uken sendte departementet ut et rundskriv som gjør det klart at det nå er tillatt å etablere urnevegger her i landet. På Notodden står en helt ny urnevegg allerede klar til bruk. – Forhåpentlig kan vi sette inn de første urnene i slutten av februar eller starten av mars, sier kirkeverge Håvard J. Russnes. Rundskrivet slår også fast at gravfelt med dårlig nedbrytning kan stenges permanent.

 

Disse brannteppene fungerer best i kirken

Ikke alt lar seg bære ut når det brenner. KA har vært med og testet sju forskjellige typer tekstiler som kan beskytte verdifullt inventar. – Det er viktig å ha verktøy som kan beskytte kunst og inventar som er for tungt eller uhåndterlig til å tas ut av kirken, sier konservator og spesialrådgiver Hanne M. Kempton.

 

Webinar: Når alle journalistene ringer samtidig

Alexander Paul hadde vært kirkeverge noen få måneder da noen brøt seg inn og gjorde hærverk på uerstattelig inventar og balsamerte lik i Fjære middelalderkirke. På webinar torsdag 17. februar forteller han lærte og hva han gjerne skulle ha gjort annerledes. I tillegg tar KAs Trygve W. Jordheim (innfelt) oss med gjennom de viktigste punktene i Vær varsom-plakaten.

 

Hovedtariffavtalen på nett og papir

Hovedtariffavtalen for Den norske kirke 2020-2022 er nå trykt opp med endringene som kom under forhandlingene i 2021, og den kan bestilles i nettbutikken. Avtalen er selvsagt også tilgjengelig digitalt.

 

Høring: Produktspesifikasjon SOSI gravplass

KA og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har samarbeidet om en justert produktspesifikasjon for SOSI gravplass, som angir hvordan digitale gravkart skal produseres. Alle som vil kan komme med innspill senest 24. februar. Les mer på sosigravplass.no.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .