Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 17. juni 2022
&nsbp;

Kurshøsten er her snart!

Trenger du kompetansepåfyll og/eller fagligsosialt et møte med noen som har de samme utfordringene som deg i jobben? Kurshøsten sparkes i gang med KAs arbeidsrettsdag 5. september. KAs lederutviklingsprogram 2022-2023 har påmeldingsfrist i dag, og det er noen få ledige plasser igjen. Nytt grunnkurs for kirkeverger og daglige ledere i menighet har første bolk 24.-26. oktober, mens Nettverk for kirkebyggforvaltere har sin årlige samling på Geilo en uke før.

 

Har du et feriespørsmål?

Har arbeidstaker krav på å få ferien flyttet dersom vedkommende blir syk i ferien? Hvordan fastsettes ferien for arbeidstakere i permisjon? Kan en arbeidstaker overføre ubrukt ferie fra ett år til neste? Disse spørsmålene og mange andre finner du svar på i artikkelen «Ofte stilte spørsmål om ferie».

 

Dekker deler av strømregningen for menighetshuset

Selv om Den norske kirke i utgangspunktet ikke omfattes av de ordinære støtteordningene, blir det mulig å søke om tilskudd til menighetshusets strømregning. – Det finnes et betydelig antall menighetshus som blir vedlikeholdt gjennom frivillig innsats og innsamlede midler og som blir drevet som et samlingspunkt for frivillig arbeid i menigheten. Nå kan disse få hjelp til strømregningen, sier spesialrådgiver i KA, Jens A. Bjelland.

 

Innføringskurs for kontor- og administrasjonsansatte

Er du kontoransatt og (litt) ny jobben? 10.-11. november i Drammen arrangeres for første gang eget kurs for kontor- og administrasjonsansatte i OU-regi. Målet er å gi en introduksjon til Den norske kirke som organisasjon og arbeidsplass og å bygge opp under en kirkelig yrkesidentitet. Dagen før – 9. november – arrangeres fagdag om kommunikasjonsarbeid. Perfekt for alle som har ansvar for nettside, sosiale medier, nyhetsbrev og/eller menighetsblad.

 

Sammen gjør vi gravplassdatabasen bedre

Alle norske gravplasser ligger inne i Kirkebyggdatabasen, men vi mangler mer detaljert informasjon om de fleste av dem. Det tar bare 2-3 minutter per gravplass å legge inn informasjon om hvilke gravtyper som finnes, om gravplassen er i bruk eller nedlagt og om gravplassen er offentlig eller ikke. Noe å pusle med i sommer? Les mer her!

 

2,5 millioner til aktiviteter for ukrainske flyktninger

Regjeringen har bevilget 2,5 millioner kroner til Den norske kirkes frivillige innsats for inkludering av nyankomne ukrainere i lokalsamfunnet. Pengene kan brukes til for eksempel møteplasser med språktrening og andre integreringstiltak, måltidsfellesskap, turgrupper, familieaktiviteter, åpne kirker og gudstjenester. Både menighetsråd og fellesråd kan søke, og fristen er 3. juli. Les mer på kirken.no.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .