Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 23. september 2022
&nsbp;

Høring om kirkelig organisering: – En interessert og lyttende komité

Tre representanter fra KA deltok onsdag på høring i Kirkemøtets komité D, som jobber med kirkelig organisering. – Vi møtte en lyttende og interessert komité som stilte mange gode og viktige oppfølgingsspørsmål. Håpet er at vi kan være med på å belyse saken på en konstruktiv måte fram mot et best mulig vedtak, sier administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

Fagforbundet, Creo, Delta og KA: «Også kirken er en del av den norske modellen»

Kirkemøtet må vedta en kirkelig organisering som bygger bred legitimitet i norsk arbeidsliv. Det innebærer at også kirken organiserer seg i tråd med grunnprinsippene i arbeidsmiljøloven, skriver representanter for Fagforbundet, Creo, Delta og KA i et innlegg i Vårt Land.

 

Kirkeledere samles for å bygge kompetanse

Nettverk for fellesrådsledere har lagt sin halvårlige samling til Trondheim under Kirkemøtet.

 

Lederprat med KA: Man or mission first?

Da Tina Sødal skulle oppsummere sin lederfilosofi på vei ut døra i Strømmestiftelsen, var det første hun tenkte: «Man or mission first?». Hva gjør en leder når oppdraget fra medlemmer/eiere ikke samsvarer med det de ansatte mener er den egentlige kjernen? Det er tema for «Lederprat med KA» 11. oktober, der også Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd og tidligere pastor og tilsynsmann, deltar.

 

Kurs i Oslo: Kirkeregnskap og årsavslutning

Hva er god kommunal regnskapsskikk? Når skal regnskapet være klart, hvordan skal det se ut og hva skal være ferdig? Skal vi aktivere malejobben på den nye kirken? Hva er momspliktig omsetning, og kan vi kreve kompensasjon? På kurs i grunnleggende kirkeregnskap 28. november og årsavslutning 29. november gir spesialrådgiver Anders K. Giske en grunnleggende innføring i økonomi- og regnskapsbestemmelsene som gjelder for kirkelige fellesråd og menighetsråd.

 

Siste frist: «Møte med mennesker» og «En verdig gravferd for alle»

I månedsskiftet oktober/november arrangeres to kurs som er relevante for flere ansattgrupper i kirken, men særlig de som jobber med gravplass og gravferd. Både «Møte med mennesker» og «En verdig gravferd for alle» er subsidiert av OU-ordningen og inngår i Gravplasskolen og/eller Kirketjenerskolen. Kursene avholdes på Gardermoen. Påmeldingsfrist er i dag!

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .