Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 30. september 2022
&nsbp;

Konferanser i 2023: Sett av disse datoene!

To viktige møteplasser i 2023 har nå fått tid og sted:

  • Kirkelederkonferansen – 30.-31. oktober i Lillestrøm: For alle ledere, både ansatte og valgte, på hele KA-sektoren.
  • Kirkebygg- og gravplasskonferansen – 23.-24. mars i Drammen: For alle som har ansvar og arbeidsoppgaver med kirkebygg og/eller gravplass.

Sett av datoene (og budsjettmidlene) nå. Mer info om påmelding kommer i senere nyhetsbrev. (Foto: Thon Hotels/KA)

 

Lønnsoppgjøret er i gang

Tirsdag fikk KA overlevert kravene arbeidstakerorganisasjonene i Den norske kirke i årets hovedtariffoppgjør. Følg oppgjøret på vår tariffside.

 

Ny veileder: Lønnsgruppe 4B i Den norske kirke

Fra 1. januar i år ble lønnsgruppe 4B innført for «stillinger med krav om 4-årig universitets- eller høyskoleutdanning (spesialutdanning) med 1 års nødvendig tilleggsutdanning» i Den norske kirke. I denne nye veilederen utarbeidet av partene gjennomgås rammene for lønnsgruppen.

 

Innføringskurs for kontoransatte + fagdag om kommunikasjonsarbeid

Er du kontoransatt som er (litt) ny jobben? 10.-11. november arrangeres for første gang eget kurs for kontor- og administrasjonsansatte i OU-regi. Målet er å gi en introduksjon til Den norske kirke som arbeidsplass og å bygge opp under en kirkelig yrkesidentitet. Dagen før arrangeres fagdag om kommunikasjonsarbeid. Perfekt for alle som har ansvar for nettside, sosiale medier, nyhetsbrev og/eller menighetsblad. Påmeldingsfrist er 7. oktober.

 

Gratis seminar: Håndverket i kirkerommet

I norske kirker finner vi en rikdom av ulike uttrykk for håndverk og kunst. Hvordan kan vi ta vare på disse verdiene for framtiden? Det er tema for seminaret som Norsk Håndverksinstitutt, KA og Riksantikvaren arrangerer på i Aulaen på Domkirkeodden i Hamar 4. november. Påmelding på e-post. (Bildet er fra lanseringen av rapporten «Kirkenes særskilte verdier», som kartla omfanget av kunst og inventar i kirkene.)

 

Målefeil gav feil testvinner

Rapporten om hvilke branntepper som fungerer best i kirken, er nå revidert utgave på grunn av en målefeil. Oversikten over hvilke tepper som kom best ut i testen er derfor endret.

 

Ta vare på kirkeinventaret – søk om midler

1. november er fristen for å søke Riksantikvaren om tilskudd til konservering av alle typer kirkeinventar – fra kirkeklokker, glassmaleri, veggmaleri, tekstiler, kunst, bøker, sølv, møbler og så videre. Det er ingen krav om egenandel, men eventuelle stillasutgifter må dekkes av eier. Tilskuddet kan brukes til enkeltgjenstander eller til en gjennomgang av gjenstandene i en eller flere kirker, som så kan brukes for prioritering og planlegging av istandsetting og konservering.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .