Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 02. desember 2022
&nsbp;

Gjennomslag for kirke-eide frivilligsentraler

Ny forskrift utelukker kirke-eide frivillighetssentraler fra offentlig tilskuddsordning, men nå lover kulturministeren lover å «finne en varig løsning» etter innspill fra KA og spørsmål fra KrF. – Vi er veldig glade for at regjeringen snur og åpner for at frivillighetssentraler drevet av menigheter i Den norske kirke fortsatt kan få tilskudd, sier Marit Brandt Lågøyr i KA.

 

Arbeidsrettsdagen er tilbake!

Ledere med personalansvar er ansvarlig for at virksomheten drives i tråd med lov og forskrift. Å ikke ha kontroll på jussen kan bli både dyrt, tidkrevende og vanskelig. På KAs arbeidsrettsdag i Oslo 13. februar tar våre advokater for seg lovendringer og andre viktige spørsmål for alle arbeidsgivere. Meld deg på i dag!

 

Kutter 10 millioner i regjeringens kirkebyggsatsing

Regjeringen foreslo 50 millioner til kirkebygg i 2023. I den endelige budsjettavtalen med SV er summen 40 millioner. (Foto: Sigbjørn Kiserud/Stortinget/CC BY-NC-ND 2.0)

 

Husk: Gravplasspraten om verneplan

Fagsjef hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Åse Skrøvset, er gjest hos Carsten Furuseth i Gravplasspraten 5. desember, der samtalen tar utgangspunkt i veilederen «Verneplan for gravplass». Deltakelse er gratis.

 

Er du nyansatt eller kjenner du en som er det?

OU-ordningens e-læringsopplegg gir en lettbeint og grunnleggende innføring i viktige temaer for alle som skal begynne å jobbe i Den norske kirke – eller som har jobbet der en stund og kan trenge en oppfrisker. Kurset er gratis, og påmelding skjer her.

 

Jul i kirkerommet – del 1: Middelalderen

Også selve kirkerommet forteller julens budskap. Elisabeth Andersen fra NIKU tar i denne filmen for seg hvordan middelalderkirkene gjengir fortellingen om Jesu fødsel. Neste uke kommer en ny film, som tar for seg kirker fra 1600-, 1700- og 1800-tallet.

 

Julekampanje: Få folk tilbake til kirken

Den norske kirkes nasjonale julekampanje har som hovedmål å invitere folk til kirken på julaften, slik at flest mulig kan få høre julebudskapet om Jesu fødsel i fellesskap med andre. En video som spiller på høytidsstemning, tradisjoner og nostalgi publiseres på sosiale medier 6. desember. Les mer i Ressursbanken.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .