Hei! Du får dette OU-nyhetsbrevet fordi har meldt deg på selv eller fordi du deltok på kurs og/eller webinar i fjor. Tips gjerne kollegene dine om nyhetsbrevet, så får de også direkte beskjed om kurs, stipend og videreutdanningstiltak. (Nyhetsbrevet kommer 4-5 ganger i året. Dersom du ikke ønsker dette, kan du melde deg av på linken nederst i denne mailen.)

Arbeidsgivere og arbeidstakere på vår sektor er enige om at økt kunnskap og kompetanse er et gode for alle. Derfor er det opprettet et spleiselag der begge parter betaler inn en månedlig sum som disponeres til kurs, konferanser, fagdager og stipender. I dette nyhetsbrevet finner du informasjon om en rekke nye tiltak for deg og dine kolleger.

 

Kurs og kompetansetiltak

Nytt masteremne (15 stp.): Fagledelse og innovasjon for ansatte i Den norske kirke
Studiet gir innsikt i prosjektledelse som en type fagledelse, forankringsprosesser i kirkedemokratiet, rammer og planverk og grunnleggende kunnskap om arbeid med budsjett og regnskap. Ansatte omfattet av OU1-ordningen kan søke om stipend.

 

Fagdager for kirketjenere og gravplassarbeidere
På årets fagdager for kirketjenere og gravplassarbeidere i Tromsø 11.-12. mai blir det førstehjelpskurs ved Tromsø Røde Kors og foredrag og gruppearbeid med overlege Mads Gilbert om temaet «Hvordan kan vi ivareta oss selv, kolleger – og etterlatte – i møte med tap og sorg?». Det blir også besøk i Tromsø domkirke og konsert med Anne Nymo Trulsen, kjent fra Hekla Stålstrenga.

 

Ny i kirkejobben? Velkommen på innføringskurs i september
Til høsten blir det innføringskurs for nyansatte kirkemusikere, kontor-/administrasjonsansatte, diakoner og undervisningsansatte. Klikk på din yrkesgruppe for å komme til riktig kurs.

 

Fagdag om kommunikasjonsarbeid i fellesråd og menighet
Har du ansvar for menighetsblad, Facebook, nettsider og/eller nyhetsbrev ved siden av den «egentlige» jobben din? Bli med på fagdag 13. september i Drammen.

 

Kurs i barne- og ungdomskorledelse for kirkemusikere og kordirigenter
Kurset ble arrangert med svært gode tilbakemeldinger i 2021, og gjennomføres på nytt med en digital samling i oktober 2023 og fysisk samling i Stavanger i januar 2024. Kursholder er Randi Claussen Aarflot, sanger, kordirigent og lærer i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole.

 

Stipendordninger/tilskudd

Stipend til deg som er eller vil bli diakon

Stipend til deg som jobber med undervisning

Stipend til kirkemusikere

 

Stabsstipend: Likestilling og bærekraft
OU-styret har satt av totalt 150.000 kroner til stabsmidler i år. Søknadsfrist er 1. mai.

 

Nettkurs/elæring

Webinarserie om leirarbeid
Fagutvalg for kirkelig undervisning arrangerer fire gratis webinarer om leirarbeid i mars. Målgruppen er både arbeidsgivere og arbeidstakere. Du kan delta på de webinarene du ønsker.

 

Vi minner også om:

 

Nettverk

Fagnettverk for kontor- og administrasjonsansatte
Kontor-/administrasjonsansatte i Den norske kirke har sin egen Facebook-gruppe. Trykk her og be om å få bli medlem.

 

Materiell

Fagutvalg for diakoni har utviklet hefte og filmer om samskaping.

 

Dette er årets første utgave av «Nytt fra OU», der OU-sekretariatet og fagutvalgene informerer om kommende tiltak. Nyhetsbrevet sendes ut et par ganger i semesteret. Oppdatert info om OU-tiltak finner du alltid på ouinfo.no.

 
 
 
Endre dine opplysninger eller meld deg av flere e-poster.
Nyhetsbrevet er sendt fra Mailmojo