Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 13. oktober 2023
&nsbp;

Støtter aktivitetskrav knyttet til likestilling

KA har levert sitt svar på regjeringens forslag til endringer i tros- og livssynssamfunnsloven. – Loven trådte i kraft så sent som 1. januar 2021, etter en grundig prosess der et bredt flertall på Stortinget samlet seg om prinsippet om en aktivt støttende tros- og livssynspolitikk. Vi er tilfredse med at regjeringen ikke foreslår betydelige endringer allerede nå, sier viseadministrerende direktør Marit Brandt Lågøyr.

 

Husk å bestille håndbok til nye rådsmedlemmer

Det nærmer seg konstituering av menighetsråd og fellesråd. Det er fortsatt mulig å bestille den nye «Håndbok for menighetsråd og kirkelig fellesråd». Boka er også tilgjengelig gratis som pdf.

 

Regnskapskurs for kirkeverger, daglige ledere og økonomiansvarlige

20. og 21. november i Oslo avholdes kurs i henholdsvis kirkeregnskap og regnskapsavslutning. Målgruppen er kirkeverger, daglige ledere i menighet og økonomiansvarlige i kirkelige fellesråd. Kursene holdes av Aider og kan kombineres.

 

Bistand i rekrutteringsprosesser

KAs rådgivere bistår gjerne med medlemsvirksomhetene med juridisk kvalitetssikring av utlysningstekst, vurdering av ønsket kompetanse- og egnethetsprofil, rådgivning rundt arbeidsavtale og lønn samt generell rådgivning om ansettelser. Ved behov for ytterligere bistand i ansettelsesprosesser, anbefaler vi å ta kontakt med Randi Flugstad (t.v.) i Amrop eller Jan Tore Hamnøy og Cathrine Vikse Johnsen i Knif Jobb.

 

Kirketjener eller gravplassarbeider og klar for kurs? Meld deg på i dag!

I november arrangeres det to kurs for kirketjenere og gravplassarbeidere. Kursene «Møte med mennesker» (13.-14. november) og «En verdig gravferd for alle» (15. november) holdes begge i Oslo. Kursene kan tas sammen eller hver for seg. Påmeldingsfristen er i dag.

 

Frist på søndag: Sikringsprisen

Søndag er siste mulighet til å foreslå kandidater til Sikringsprisen 2023. Prisen deles ut av KA Kirkeforsikring sammen med Knif Trygghet og går til et fellesråd som har utmerket seg i arbeidet med sikring. Utdelingen skjer på Kirkelederkonferansen, og prisen er på 30.000 kroner og et bilde.

 

Vi minner om:

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .