Arbeidsgivere og arbeidstakere på KA-sektoren er enige om at økt kunnskap og kompetanse er et gode for alle. Derfor er det opprettet et spleiselag der begge parter betaler inn en månedlig sum som disponeres til kurs, konferanser, fagdager og stipender. I dette nyhetsbrevet finner du informasjon om en rekke nye tiltak for deg og dine kolleger. 

Kurs og kompetansetiltak

Kirketjenerskolen er endelig tilbake!

Kirketjenerskolen har de siste par årene gjennomgått en større revisjon. Den ble denne uken relansert og er nå åpen for nye studenter. – Vi har vært opptatt av å lage en fagutdanning som er tilpasset arbeidssituasjonen til dagens og fremtidens kirketjener, sier leder for driftsstyret for Kirketjenerskolen og Gravplasskolen, Ingrid Staurheim. Les mer om Kirketjenerskolen.

 

«Møte med mennesker»

Hvorfor skal ansatte i Den norske kirke yte god, individuell service? Hvordan møter vi folk i sorg og krise? Hvordan skal vi ta vare på oss selv og våre kollegaer i møte med sterke inntrykk? Dette er noen av temaene som tas opp i kurset «Møte med mennesker», som holdes i Asker 3.-4.juniKurset er godkjent som siste modul i Kirketjenerskolen og Gravplasskolen, men det er også åpent for andre i staben.

 

Innføringskurs for nye ansatte

I september arrangeres det innføringskurs for nye ansatte innen kirkelig undervisning og diakoni, og innføringskurs for ansatte innen kontor og administrasjon. Det arrangeres også egen fagdag for kontoransatte. Det vil i tillegg bli arrangert en fagdag i forbindelse med sistnevnte, men tema er ikke bestemt ennå.

 

Nettkurs (live) i kirkemusikk

Trenger du faglig påfyll som kirkemusiker? I 2024 kan du delta på fire livekurs via Zoom med kantor i Sula, Håvard Sveås. Første kurs er 29. februar. Du kan også nå få gratis tilgang til over 70 læringsvideoer. Fagutvalg for kirkemusikk finansierer tiltaket.

 

Fagledelse og innovasjon i Den norske kirke og ideelle organisasjoner (15 stp.)

Er du fagleder for kirkemusikk, kirkelig undervisning eller diakoni? Har du lyst til å lære mer om generell ledelse, fagledelse, samskaping, planarbeid og innovasjon? Da er dette studiet midt i blinken for deg! Prester og organisasjonsansatte kan også delta. Det kan avlegges studiepoeng på bachelor eller masternivå. Første samling er i november, avsluttes juni 2025.

 

Stipendordninger/tilskudd

Stipend til staber

Stipend til staber utlyses i 2024 med fokus på tiltak knyttet til:

1. Arbeid for å fremme likestilling og hindre diskriminering på den enkelte arbeidsplass.

2. Arbeid for å fremme «Bærekraftsutvikling for arbeidsplasser», i tråd med ny bestemmelse i Hovedavtalen på KA-sektoren (§ 13 Et grønt arbeidsliv),

Det er lyst ut stipend både for fellesråd og menighetsråd i ettsoknskommuner og organisasjoner. Søknadsfrist er 1. mai.


Stipend for ansatte innen kirkelig undervisning, kirkemusikk og diakoni

Ansatte innenfor disse fagområdene kan søke om individuelle stipend og gruppestipend, og man kan søke for inneværende og kommende semester. Søknadsfrist er 1. mai. Flere stipend vil bli lyst ut i løpet av kort tid. Se alle stipendordningene her.

 

Kvalifiseringsmidler til kateket, kantor og diakon

KA har siden 2019 på oppdrag fra Kirkerådet forvaltet kvalifiseringsstipend til de kirkelige profesjonene. Fra høsten 2024 overtar Kirkerådet forvaltningen av denne ordningen. Les mer i Ressursbanken.

 

Kirkens Nødhjelps solidaritetsprogram

Vil du være ledsager til Israel og Palestina? OU1-styret avsetter 80.000 kroner til inntil 50 prosent lønnsrefusjon til kirkelige ansatte som vil delta i solidaritetsprogrammet i regi av Kirkenes Verdensråd.

 

Barnehagestipend for økt nærvær

OU-styret utlyser ett stipend à 25.000 kroner til en barnehage som vil arbeide med å øke nærværet (eller redusere sykefraværet) blant de ansatte. Frist er 12. november.

 

Nettkurs/elæring/ressurser 

 

Nettverk

Fagnettverk for kontor- og administrasjonsansatte 

Kontor-/administrasjonsansatte i Den norske kirke har sin egen Facebook-gruppe. Trykk her og be om å få bli medlem. 

Du får dette OU-nyhetsbrevet fordi har meldt deg på selv eller fordi du har deltatt på kurs og/eller webinar relativt nylig. Tips gjerne kollegene dine om nyhetsbrevet, så får de også direkte beskjed om kurs, stipendordninger og etter- og videreutdanningstiltak. Nyhetsbrevet kommer 4-5 ganger i året. Du kan melde deg av på linken nederst i denne mailen.

Oppdatert info om OU-tiltak finner du alltid på ouinfo.no.

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo