Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av  
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 22. mars 2024
&nsbp;

Ber om økt statlig andel til prosjekter i bevaringsprogrammet

Styret i Hovedorganisasjonen KA vedtok nylig en høringsuttalelse til forskriften om tilskudd til kulturhistorisk verdifulle kirkebygg. Ett av innspillene er at den statlige tilskuddssatsen, altså hvor stor andel av et prosjekt som skal dekkes av Kirkebevaringsfondet, «må økes betydelig for å fungere som et tilstrekkelig insentiv overfor kommunene og deres ansvar for medfinansiering».

 

Podkast: – Utnyttet rollen som kirken hadde gitt meg

Halvor Nordhaug (t.v.) elsket den muligheten bisperollen gav ham til å være synlig på kirkens vegne. Dagen-redaktør Tarjei Gilje ønsker seg flere kirkeledere som liker å stikke seg fram. Hør ny episode av «Input» om synlighet, ironi, teaterkritikk – og fotball som middel til å fremme egen folkelighet.

 

Går sammen om innspill til partiprogrammene

KA og Kirkerådet oppfordrer partiene til å anerkjenne samfunnsbidraget fra kirkesamfunn og det brede organisasjonslivet. – Det som skjer i partiene nå er i realiteten første steg på veien mot en ny regjeringserklæring. Våre innspill bidrar forhåpentlig til å løfte bevisstheten om verdien av det som skjer på kirkelig og ideell sektor, sier viseadministrerende direktør i KA, Marit Brandt Lågøyr.

 

«En svekking av OVF vil ramme verdifulle kirker»

Flytting av verdier fra Opplysningsvesenets fond til Statskog vil svekke arbeidet med bevaring av kulturhistorisk verdifulle kirker, skriver styreleder Bjørg Tysdal Moe i et innlegg i Vårt Land.

 

Ny runde med grunnkurs – påmeldingen er åpen

Grunnkurs for kirkeverger og daglige ledere i menighet gir en innføring i sentrale tema som personalledelse, saksbehandling, kirkeledelse, byggforvaltning, gravplassforvaltning og økonomi. «Kurset var godt bygd opp med flinke forelesere i ulike temaer. I tillegg fikk jeg møte mange andre i samme rolle og kunne utveksle erfaringer over en kopp kaffe eller ved matbordet», sier Vegar Godø Slørdal, kirkeverge i Melhus. Vi har nå åpnet påmeldingen til neste kull, som har oppstart i oktober 2024.

 

Åpningstider i påsken

Vi holder stengt onsdag 27. mars og alle helligdagene i påsken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.

 

Vi minner om:

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .