Arbeidsgivere og arbeidstakere på KA-sektoren er enige om at økt kunnskap og kompetanse er et gode for alle. Derfor er det opprettet et spleiselag der begge parter betaler inn en månedlig sum som disponeres til kurs, konferanser, fagdager og stipender. I dette nyhetsbrevet finner du informasjon om en rekke nye tiltak for deg og dine kolleger. 

Bli med på nasjonal kompetansekartlegging!

Akkurat nå gjennomføres en undersøkelse som skal bidra til å få identifisert hvilke kompetansebehov som erfares som viktigst å få styrket blant ansatte i kirkelige fellesråd/menighetsråd i Den norske kirke. Styret i OU1 står bak undersøkelsen og ønsker så mange svar som mulig. Delta i undersøkelsen her!

 

Kurs og kompetansetiltak

«Møte med mennesker»

Hvorfor skal ansatte i Den norske kirke yte god, individuell service? Hvordan møter vi folk i sorg og krise? Hvordan skal vi ta vare på oss selv og våre kollegaer i møte med sterke inntrykk? Dette er noen av temaene som tas opp i kurset «Møte med mennesker», som holdes i Asker 3.-4. juniKurset er godkjent som siste modul i Kirketjenerskolen og Gravplasskolen, men det er også åpent for andre i staben. Påmeldingsfrist 3. mai.

 

 

Kirketjenerskolen er åpen

I vinter ble Kirketjenerskolen relansert i form av fem elæringsmoduler, der det fysiske kurset «Møte med mennesker» er den sjette modulen. Kirketjenerskolen er en fagutdanning for kirketjenere. Utdanningen skal gi studentene en grunnleggende opplæring i de temaene og oppgavene som legges til kirketjenerstillingen. Du kan også få stipend til gjennomføringen - se mer info lengre ned i nyhetsbrevet.

 

Innføringskurs for nye ansatte

I september arrangeres det innføringskurs for nye ansatte innen kirkelig undervisning og diakoni, og innføringskurs for ansatte innen kontor og administrasjon. Det arrangeres også egen fagdag for kontoransatte 11. september. Du kan delta på fagdagen uansett om du har vært lenge eller kort tid i stillingen.

 

Nettkurs (live) i kirkemusikk

Trenger du faglig påfyll som kirkemusiker? I 2024 kan du delta på fire livekurs via Zoom med kantor i Sula, Håvard Sveås. Andre kurs er 29. mai kl. 09.00-10.00. Du kan også få gratis tilgang til over 70 læringsvideoer. Fagutvalg for kirkemusikk finansierer tiltaket.

 

Fagledelse og innovasjon i Den norske kirke (15 stp.)

Er du fagleder for kirkemusikk, kirkelig undervisning eller diakoni? Har du lyst til å lære mer om generell ledelse, fagledelse, samskaping, planarbeid og innovasjon? Da er dette studiet midt i blinken for deg! Prester og organisasjonsansatte kan også delta. Studiet gjennomføres for andre gang, og det kan nå avlegges studiepoeng på bachelor eller masternivå. Første samling er i november, og kurset avsluttes juni 2025.

 

Stipendordninger/tilskudd

Stipend til staber

Stipend til staber utlyses i 2024 med fokus på tiltak knyttet til:

1. Arbeid for å fremme likestilling og hindre diskriminering på den enkelte arbeidsplass.

2. Arbeid for å fremme «Bærekraftsutvikling for arbeidsplasser», i tråd med bestemmelsen om «Et grønt arbeidsliv» i Hovedavtalen på KA-sektoren.

Det er lyst ut stipend både for fellesråd og menighetsråd i ettsoknskommuner og organisasjoner. Søknadsfrist er 1. mai.


Stipend: Kirkelig undervisning, kirkemusikk og diakoni
Ansatte innenfor disse fagområdene kan søke om individuelle stipend, og ulike aktører (kirkevergelag/stiftslag/fellesråd o.l.) kan søke om gruppestipend til kompetansetiltak der de nevnte ansatte-gruppene er i målgruppen. Man kan søke for inneværende og kommende semester.
Søknadsfrist er 1. mai.

 

Individuelle stipend – andre yrkesgrupper

Formålet med denne tilskuddsordningen er å bidra til kompetanseheving innen eget fagområde, for ansatte på KA-sektoren som er omfattet av OU1-ordningen og som ikke omfattes av eksisterende stipendordninger gjennom fagutvalg/driftsstyrer under OU1-styret. (Prester, kirketjenere, gravplassarbeidere, diakoner, kirkelig undervisningsansatte og kirkemusikere faller derfor utenfor målgruppen for dette stipendet). Fristen er 1. mai

 

Barnehagestipend for økt nærvær

OU1-styret utlyser ett stipend à 25.000 kroner til en barnehage som vil arbeide med å øke nærværet (eller redusere sykefraværet) blant de ansatte. Frist er 12. november.

 

Stipend til gjennomføring av Kirketjenerskolen 1, 2, 3, 4 eller 5

Driftsstyret for Kirketjenerskolen utlyser stipend til gjennomføring av Kirketjenerskolens modul 1, 2, 3, 4 eller 5. Stipendet er på 2.000 kroner og skal brukes til å dekke avgiften for gjennomføring av Kirketjenerskolen. Det er mulig å søke stipend før oppstart eller mens man er i gang med én av modulene. Søknadsfristen er 15. mai.

 

Andre kurs og ressurser

 

Nettverk

Fagnettverk for kontor- og administrasjonsansatte

Kontor-/administrasjonsansatte i Den norske kirke har sin egen Facebook-gruppe. Trykk her og be om å få bli medlem.

 

Dette er årets andre utgave av «Nytt fra OU», der OU-sekretariatet og fagutvalgene informerer om kommende tiltak. Nyhetsbrevet sendes ut et par ganger i semesteret. Oppdatert info om OU-tiltak finner du alltid på ouinfo.no.

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo