Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av  
&nsbp;
KA Nyhetsbrev torsdag 16. mai 2024
&nsbp;

Bevaringsprogrammet: Statens andel blir 50 prosent

– Finansieringsløsningen som nå foreligger vil gjøre det mulig å få igangsatt etterlengtede prosjekter på middelalderkirker i stein og andre kulturhistorisk verdifulle kirkebygg. Vi er svært fornøyde med at regjeringen har lyttet til kirkeeierne, sier administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

Ber Stortinget sikre kirkebevaring evig liv

– Når den første bevilgningen til kirkebevaring nå skal vedtas i Stortinget, ber vi om at Stortinget samtidig vedtar prinsippet om generasjonsfond for å sikre kirkebevaring evig liv, sier viseadministrerende direktør i KA, Marit Brandt Lågøyr.

 

Økte rammer til kommunene i 2025 gir muligheter for lokalkirken

Kommunene får 5 milliarder mer neste år, ifølge regjeringens plan. – Avgjørende at de kommunene som får økte inntekter følger opp lokalkirkens behov, sier avdelingsdirektør Jens A. Bjelland.

 

– Viktig bidrag til best mulig samspill og samarbeid

KA og Kirkerådet møttes tirsdag for å snakke om fordeling av midler til fellesråd og andre KA-medlemmer. – Vi opplevde at møtet gav god anledning til gjensidig informasjon og drøfting om de utfordringer og muligheter Den norske kirke står overfor, sier leder i Kirkerådet, Harald Hegstad.

 

Ledig stilling i KA: Spesialrådgiver til Kirkebevaringsfondet

KA er på jakt etter en medarbeider som har særlig god kjennskap til Den norske kirkes lokale forvaltningsansvar for kirkebygg, herunder samspillet mellom kirke og kommune om finansiering og mellom kirkeeier og de ulike forvaltingsnivåer innen kulturminneforvaltningen. Arbeidssted Trondheim. Frist 2. juni. Vi minner også om ledig stilling som databaserådgiver med søknadsfrist 26. mai.

 

Vi minner om:

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .