Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev torsdag 08. oktober 2015
&nsbp;

Etterlyser løft for kirkebygg

Regjeringen varslet i Sundvoldenerklæringen at den ville bidra til et nasjonalt løft for kirkebygg. «Det er oppsiktsvekkende at vi etter tre statsbudsjett fortsatt ikke ser spor av en slik satsing.» Det sier Frank Grimstad, administrerende direktør i KA.

Les mer.

Oppfordrer medlemmer til engasjement

UDI øker nå sine anslag over hvor mange flyktninger som forventes å komme til Norge. Flyktningekrisen i Europa ser ut til å vedvare og vil berøre mange lokalsamfunn over lengre tid. «KA oppfordrer fellesrådene til å være i tett kontakt med kommunen om flyktningesituasjonen.» Det sier administrerende direktør, Frank Grimstad. Dette gjelder både for avklaring av omfanget av ankomst av nye flyktninger, og en mulig samordning av ressursbehov og innsats med kommunen.

Les mer.

Hva gjør man når krisen oppstår!

Den 15. desember er KA medarrangør for et seminar om krisehåndtering og restverdiredning av kunst og kulturminnegjenstander med utgangspunkt i virkelige hendelser.

Denne dagen rettes det et særlig fokus på utfordringer knyttet til flom og brann og vil være særlig relevant for fellesråd som har kirker i flomutsatte områder eller som skal i gang med brannforebyggende arbeid.

Seminaret er gratis, men det er et begrenset antall plasser. Her gjelder det å melde seg på raskt. Påmeldingsfristen er satt til 15. oktober.

Påmeldingskjema

Klikk her for å se programmet.

Påmeldingsfrist til fagdag om arbeidsmiljø i Den norske kirke

9. november arrangeres det fagdag om arbeidsmiljø i Dnk. Fagdagen skal bidra til å belyse utfordringer knyttet til arbeidsmiljøet i Den norske kirke, samt gi deltakerne verktøy til å håndtere disse. Det vil også bli presentert noe av arbeidet som gjøres i Den norske kirke for å skape godt arbeidsmiljø. Fagdagen er arrangert av OU-styret i KA-sektoren og Bispemøtet. Påmeldingsfrist er fredag 9. oktober.

Mer informasjon, program og påmelding finner du her.

Kurs i saksbehandling

23.-24. november arrangeres det kurs i saksbehandling og relaterte emner på Gardermoen. Kurset har som mål å gi både kunnskap om de lover og regler alle i Den norske kirke må forholde seg til i sitt arbeid, samt tilby praktiske gjennomganger og eksempler til hjelp i hverdagen som saksbehandler og utreder for fellesråd/menighetsråd og administrasjon. Målgruppen for kurset er konsulenter, daglige ledere i menighet og kirkeverger, samt andre som har saksbehandling og publikumskontakt som en del av sine arbeidsoppgaver. Kurset anbefales spesielt for nytilsatte som ikke har kjennskap til offentlig saksbehandling.  

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Ledige plasser på kurs i medbestemmelse!

Kurs i medbestemmelse arrangeres i Tromsø 2.-3.november og det er fremdeles noen ledige plasser! Dersom du ikke har meldt deg på enda, har du anledning til å gjøre dette til og med mandag 12. oktober. Benytt sjansen til en oppdatering om regler for bl.a. medbestemmelse, tillitsvalgte, arbeidstid!

Mer informasjon og påmelding om kurset finner du her.

KA minner om...

Å lede, spille og synge bibelske salmer

19.-20. november 2015 arrangeres kurset "Å lede, spille og synge bibelse salmer" i Oslo. Kurset er et samarbeid mellom FUM og Norges musikkhøgskole.

Les mer.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .