Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev torsdag 22. oktober 2015
&nsbp;

Se Aarebrots foredrag på Vårt Lands nettsider

Vårt Land sender Aarebrots foredrag «Den Norske kirkes historie på 100 minutter» tirsdag. Foredraget holdes på landskonferansen for kirkeverger i Tønsberg samme dag. Fra tirsdag ettermiddag kan du se det i sin helhet på Vårt Land sine nettsider.

Professor Frank Aarebrot er professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. Han er kjent for sine TV-sendte foredrag «Norgeshistorien på 200 minutter» og tilsvarende om krigshistorien. Vi ser derfor frem til hans 100 minutter med foredraget om Den norske kirkes historie. Foredraget gir et interessant oppspill til Stortingets behandling av en historisk kirkereform til våren og Vårt Lands overføring gir mange mulighet til å få del i begivenheten.

Fakturasvindel – igjen

KA får med ujevne mellomrom melding fra våre medlemmer om forsøk på såkalt fakturasvindel. Det vil si at firmaer sender ut fakturaer som ikke skriver seg fra noen form for avtale eller ytelse – men at de likevel håper at fakturaen blir betalt gjennom at det glipper i kontrollen hos mottaker. Den siste avsenderen vi har fått meldinger om er et firma som kaller seg GlobalExpress. Dette er et spansk firma som sender fakturaer som tilsynelatende skal skrive seg fra en forsendelse/pakke, og logoen er til forveksling lik DHLs. Summene er ganske høye, og er angitt i Euro. Vær OBS! Vi viser til tidligere artikkel om fakturasvindel, som nå er oppdatert med denne informasjonen.

Når private firma ønsker å tilby gravstell på fellesrådets gravplass

Mange fellesråd får henvendelser fra firmaer som ønsker å tilby gravstell på de lokale gravplassene.

Les mer om vilkår som bør settes.

Kurs i saksbehandling

Det har vært stor interesse for kurset i saksbehandling som arrangeres på Gardermoen 23.-24. november og vi åpner nå for flere deltakere! Det er derfor noen få ledige plasser til kurset, som har påmeldingsfrist fredag 23. oktober!

Kurset har som mål å gi både kunnskap om de lover og regler alle i Den norske kirke må forholde seg til i sitt arbeid, samt tilby praktiske gjennomganger og eksempler til hjelp i hverdagen som saksbehandler og utreder for fellesråd/menighetsråd og administrasjon.

Mer informasjon om kurset, samt påmelding, finner du her.

Ny utgave av Håndbok for menighetsråd og kirkelige fellesråd

Kirkerådet og KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon gir i september 2015 ut ny utgave av Håndbok for menighetsråd og kirkelig fellesråd. Denne boken er et viktig arbeidsredskap og bør bestilles til alle medlemmer og varamedlemmer i menighetsråd og kirkelig fellesråd.

Ved bestilling innen 25. september gis 15 % rabatt – rabattpris pr. bok: kr. 170,- (+ porto)

Les mer.

Novemberkonferansen 2015

Kirkelig ressurssenter arrangerer 26. og 27. november konferansen Gud hjelpe meg! – om tro og tillit, traumer og håp, den såkalte novemberkonferansen. Målgruppen er blant annet diakonalt ansatte og andre som driver sjelesorg i sitt arbeid, og kirkelig ansatte i leder- og personalfunksjoner. Medvirkende er blant andre Per Fugelli, Solveig Fiske og Kari Veiteberg.

For mer informasjon og påmelding se ressurssenterets hjemmesider.

KA minner om...

Nærværsstipend

OU-styret tildeler to barnehager stipender av 25 000 kroner til arbeid med trivsel og nærvær blant de ansatte. Det er opp til den enkelte barnehage hvordan dere vil jobbe med dette. Heftet: «Nærvær og fravær i barnehagesektoren» er utarbeidet med relevant materiale om tematikken. Søknadsfristen er 1. november 2015.

Ved spørsmål ta kontakt med Linn Maria Kierulf på epost eller telefon (23 08 14 34).

Søknad med beskrivelse av prosjekt og budsjett sendes ka@ka.no.

Å lede, spille og synge bibelske salmer

19.-20. november 2015 arrangeres kurset "Å lede, spille og synge bibelske salmer" i Oslo. I løpet av to dager vil deltakerne arbeide både i plenum og i grupper med å lede, spille og synge bibelske salmer. Målgruppen er kantorer, kirkemusikere og andre interesserte. Kurset er et samarbeid mellom FUM og Norges musikkhøgskole. Det er påmeldingsfrist mandag 26. oktober.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .