Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev torsdag 23. juni 2016
&nsbp;

Inspirasjon, faglig påfyll og nyttig møteplass

Kulturministeren kommer. Det gjør også Anne Lindmo og Beat for Beat-saksofonist Frøydis Grorud. KAs høstkonferanse 2016 blir et sted for inspirasjon faglig påfyll og for å treffe kolleger i kirkelige virksomheter fra hele landet. Meld deg på!

Les mer.

Fotokonkurranse 2016 - Bedre bilder på Kirkesøk!

KA arrangerer fotokonkurranse for beste sommerbilde av kirker i 2016. Premie blir et gavekort på 5000 kr. Ved siden av fotografisk kvalitet, vil det bli lagt vekt på at fotoet representerer en forbedring av bildekvaliteten på en kirke i kirkesøk.no. Fotoet skal være tatt i 2016. Bildene kan være av eksteriør eller interiør. Fellesrådet kan delta, og privatpersoner kan også sende inn bidrag. En person/et fellesråd kan delta med så mange foto man ønsker, av egne eller andres kirker. Slik deltar man:

  1. Last opp bilde (minimum 1 MB) på Instagram med tag #kirkesøk2016
  2. eller send bilde på epost i jpg-format (helst i full størrelse, min 1 MB) til kirkebyggdatabasen@ka.no, merk emnefeltet med #kirkesøk2016. Legg inn kontaktinfo i eposten.

Konkurransen er åpen, send gjerne oppfordring til fotointeresserte venner og bekjente. Forutsetning for trekning at vi får inn et minimum av 50 fotobidrag. Bidragsytere beholder opphavsrett på fotografiene, men KA forbeholder seg retten til å publisere fotografiene i Kirkebyggdatabasen og på Kirkesøk i tråd med de generelle betingelser for foto på disse nettstedene.

Alle fellesråd får gratis brukertilgang til intranett

Det gikk i går ut melding til alle fellesråd med tilbud om gratis brukertilgang til intranettet i ett år. Dette gjøres for å sikre at Kirkebakken blir hovedkanal for internkommunikasjon, ressursdokumenter og samhandling på tvers av enheter og geografi. «Dette er et godt tiltak for å binde hele Den norske kirke tettere sammen og jeg oppfordrer alle fellesråd til å ta i mot tilbudet og fylle ut bestillingsskjemaet,» sier Frank Grimstad, adm. dir i KA.

Les mer.

Registrer åpningstider for sommeråpne kirker

​​​​​​​Nettstedet kirkesøk.no ble besøkt av 31000 ulike brukere i løpet av de tre sommermånedene i 2015, og mange av de besøkende er ute etter informasjon om sommeråpne kirker. Kirkene ligger som kultur- og historiepåminnelser i landskapet, og representerer en kulturskatt som det er stor interesse for både i Norge og i utlandet. Det er viktig å gi god og oppdatert informasjon om hvilke kirker som er åpne.

Åpningstidene for 2015 er fjernet fra Kirkebyggdatabasen, og det er tid for å registrere årets åpningstider. Disse 2016 kan enkelt legges inn på www.kirkebyggdatabasen.no under bygning/publikumsinfo.  Åpningstidene overføres med ca en halv times forsinkelse fra Kirkebyggdatabasen til Kirkesøk, så det er viktig å kontrollere at korrekte data ligger ute på www.kirkesøk.no.

Ved feil eller behov for hjelp, meld fra til kirkebyggdatabasen@ka.no. En del kirker ligger ute med bilder av for lav kvalitet, og alle oppfordres derfor også til å sjekke at fotoene på kirkesøk er presentable og legge inn gode sommerbilder av kirkene.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .