Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev torsdag 08. juni 2017
&nsbp;

Nytt notat om finansiering av trus- og livssynssamfunn

KA publiserer no eit notat om framtidig finansiering av trus- og livssynssamfunn. Her blir ni aktuelle spørsmål drøfta.

Les meir.

Kommunereformen i Stortinget

Kommunereformen behandles av Stortinget i dag. Du kan lese kommunalkomiteens innstilling her. I innstillingen er det flertall for de sammenslåingene som det tidligere er varslet at det ville bli flertall for. Det har de siste dagene vært spekulert i media om enkelterepresentanter vil bryte ut å endre utfallet i enkelte av voteringene, men resultatet vil altså foreligge i løpet av torsdagen.

Debatten i Stortinget begynner kl 10 og du kan følge den på Stortingets nett-TV.

Grunnkurs for kirkeverger og daglige ledere i menighet

Ønsker du en innføring i sentrale tema for deg som kirkeverge eller daglig leder i menighet?

På programmet for KAs grunnkurs finner du blant annet personalledelse, saksbehandling, kirkeledelse, kirkebyggforvaltning, gravferdsforvaltning og økonomi. Det er oppstart i oktober og du kan allerede sikre deg en plass på kurset!

All informasjon finner du her.

Eierkonferanse for menighetsbarnehager

Mandag 30.oktober inviterer KA og IKO Kirkelig pedagogisk senter til eierkonferanse for menighetsbarnehager i Den norske kirke. Konferansen holdes på Gardermoen og ønsker barnehagestyrer, daglig leder og menighetsråd/fellesråd velkommen!

Du kan lese mer og melde deg på konferansen her.

Fra kirkepolitikk til livssynspolitikk?

Når alle partiene nå har hatt landsmøter kan vi lese noen trender ut av de nye partiprogrammene. Kanskje blir det mer stabilitet enn hva mange har trodd.

Les mer på KA-bloggen.

KA minner om…

Påmeldingsfristen for KAs lederutviklingsprogram nærmer seg!

KAs lederutviklingsprogram retter seg mot ledere og mellomledere i KAs medlemsvirksomheter og skal gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de ulike emner innenfor organisasjons- og ledelsesfaget og utvikle særlig kompetanse til å håndtere utfordringer innen personalledelse og konflikthåndtering.

Førstkommende mandag (12. juni) er siste frist for påmelding.

Du finner all informasjon om programmet her.

Lederutdanning for kateketer og menighetspedagoger – ledige stipender

Vi minner om lederutdanning for kateketer og menighetspedagoger, som har oppstart i august 2017. Trosopplæringsreformen i Den norske kirke gir mange undervisningsansatte et større lederansvar, både med hensyn til et systematisk plan- og utviklingsarbeid, dokumentasjon, økonomistyring, ansvar for frivillige og ansatte medarbeidere, prosjektsamarbeid og konflikthåndtering. Dette deltidsstudiet gir kompetanse og redskaper for å løse de viktigste utfordringene som slike ledere står overfor. Les mer om studiet her.

Søknad om opptak sendes snarest mulig til VID vitenskapelig høgskole: Studiet er åpent for alle undervisningsansatte som oppfyller opptakskravene.

Det lyses nå ut 5 ekstra stipender, der fellesrådsansatte undervisningsmedarbeidere kan få dekket utgifter til studieavgift, reise og evnt. opphold i forbindelse med studiesamlingene. Ta kontakt med Helene Horsfjord for mer informasjon om stipendene.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .