Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 31. august 2018
&nsbp;

Legger opp til høring om ny kirkeordning i høst

Kirkerådet skal i sitt septembermøte behandle et revidert forslag til ny kirkeordning. Sekretariatet foreslår at forslaget sendes på høring med frist 15. desember. – Forslaget til høringsdokument er blitt vesentlig mer håndterlig. Det er betydelig kortere, enklere i form og mindre radikalt når det gjelder dagens oppgave- og myndighetsfordeling, men jeg oppfatter det likevel ikke som et status-quo-forslag, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.
Les mer

 

Advarer mot fakturaer fra safarijobb.com

Karmøy kirkelige fellesråd fikk tilsendt faktura på 9.990 kroner for stillingsannonse som ikke eksisterte og som de ikke hadde bestilt. KA ber medlemmene være oppmerksomme på svindelforsøk. – Vi har vært borti mange forsøk på fakturasvindel opp gjennom årene, men denne aktøren var ukjent for oss, sier Ingrid B. Tenfjord, direktør i KAs arbeidsgiveravdeling.
Les mer

 

Spørsmål og svar om brudd, mekling og streik

Hvem vil omfattes av en eventuell streik? Kan en arbeidstaker være delvis i streik? Hva er streikebryteri? Hva med uorganiserte og andre som ikke er tatt ut i streik? Hva skjer dersom en som er eller blir syk tas ut i streik?
Streikefare utløser mange spørsmål. Her er svarene

 

Ildsjelene holder frivilligheten gående

18 prosent av befolkningen står for 69 prosent av den frivillige innsatsen i Norge, melder Institutt for samfunnsforskning i en ny rapport. Kvinner i flertall blant de frivillige innen velferd, religion og livssyn. Personer med høy utdanning, høy eller middels høy inntekt, og personer med barn i husstanden deltar i større grad i frivillig arbeid enn andre.
Les mer på forskning.no

 

Kurs: Slik lykkes du som lobbyist

7. september arrangerer Voksenopplæringsforbundet grunnkurs i lobbyarbeid. Instruktør er Marit Brandt Lågøyr, leder for nyoppstartede Agenda Rådgivning. «Sentrale spørsmål vi skal diskutere er hvordan vi kan vinne sannheten, bygge allianser, påvirke opinionsdannere og til sist få politisk gjennomslag. Vi presenterer nyttige verktøy og inviterer deltakerne både til gruppearbeid og rollespill», heter det i presentasjonen. Påmeldingsfristen er i morgen.
Les mer

 

Konferanse: Ungdommens råskap

«Hvordan påvirker pornografi relasjoner og atferd? Hva er et kristent utgangspunkt for å snakke om ung seksualitet? Hvordan møter vi dagens unge og forebygger at overgrep skjer? Og hva skjer i våre møter med mennesker, der temaet er seksualitet?» Slik presenteres Novemberkonferansen i regi av Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep 29. november. Påmeldingsfrist er 1. november.
Les mer

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .