Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 26. april 2019
&nsbp;

Ny samarbeidsavtale mellom KA og Kirkerådet signert

– Det gjenstår mange store og viktige strategiske veivalg for kirkelig sektor i årene fremover. Jeg ser fram til å videreutvikle samarbeidet med Kirkerådet, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs om inngåelsen av en ny samarbeidsavtale mellom KA og Kirkerådet. – Dette dokumentet er helt nødvendig for det videre arbeidet med å utvikle Den norske kirke som folkekirke, samfunnsaktør og arbeidsplass, sier kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen.

 

Bevilger 20 millioner ekstra til kirkesikring i år

Regjeringen dobler tilskuddet til bevaring og sikring av kirkebygg i 2019. Middelalderkirker med «stor betydning for nasjonen» skal prioriteres, sier Kjell Ingolf Ropstad til VG.

 

Landsråd i KA 29.-30. april

Mandag og tirsdag samles KAs øverste organ, landsrådet, på Quality Hotel 33 i Oslo. Det er 68 delegater i landsrådet, som samles annet hvert år og som blant annet skal velge styre for perioden 2019-2021. Sakspapirer, program og praktisk informasjon ligger på vår hjemmeside.

 

Status for arbeidet med sikring av norske kirker

I forbindelse med brannen i Notre-Dame har debatten om brannnsikring av norske kirker kommet opp igjen. 2 av 3 norske kirker har brannvarsling med direktekobling til brannvesenet. 12 prosent av kirkene har installert slokkeanlegg. De ferskeste tallene på tilstand og sikring finnes på side 23 i nøkkeltallsrapporten fra Kirkekontroll som ble gjennomført i 2017 og offentliggjort i 2018.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .