Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 16. august 2019
&nsbp;

Alle piler peker oppover med ny kirke

KAs nye kartlegging viser at ryktene stemmer: Ny kirke gir mer aktivitet, mer synlighet og mer kontakt med kulturliv, skoler og barnehager. – Funnene bekrefter et mønster som vi har sett lenge: Å bygge ny kirke er en god investering, både for soknet og for kommunen, sier avdelingsdirektør Randi Moskvil Letmolie.

 

Slik leverer kirken gravplasstjenester til hele befolkningen

Ny KA-rapport dokumenterer hvordan Den norske kirke utfører oppgaven som gravplassforvalter for alle nordmenn, uavhengig av religion.

 

Debatt: «Livssynsåpne gravplasser i kirkelig regi»

– Gravplassforvaltningen er et godt eksempel på at livssynsbasert virksomhet kan utføre offentlige velferdsoppgaver med høy kvalitet. Det bør regjeringen heie tydeligere på, skriver avdelingsdirektør Øystein Dahle i et innlegg i Vårt Land.

 

Følg KAs arrangementer på Arendalsuka i dag

Nye kirker: Klokka 09.00 møtes biskop Stein Reinertsen, byggekomitéleder Marit Synnøve Loland Tveit og ordfører Nils Olav Larsen på Kirkeskipet i Arendal for å snakke om gevinstene ved å bygge nye kirker.

Gravplassforvaltning: Klokka 12.15 møtes rådmann Harald Danielsen, fellesrådsleder Anne Hansen Vartdal og KA-direktør Øystein Dahle til samtale om kirkelig gravplassforvaltning. Deretter får vi høre hva Marianne Løge (Human-Etisk Forbund), Anne Sender (STL) og Terje Eikin (Sørlandskirken/varaordfører) tenker om dagens ordning. Begge arrangementene ser du direkte eller i opptak på Facebook. (Foto: Mona Hauglid, Arendalsuka)

 

– Vi fremsnakker hverandre og er stolte over KAs plass i det kirkelige landskapet

– Medlemsorientert, kontinuerlig på farten for våre medlemmer, løsningsorientert, ryddig, kompetansebyggende. Slik beskriver seniorrådgiver, enøk-ekspert og solcelle-entusiast Harald Ringstad arbeidsplassen sin. Møt ham i spalten «Folk i KA».

 

Snart påmeldingsfrist: Arbeidsrettdagen og momsdagen

24. september arrangeres tidenes første arbeidsrettsdag i KA-regi, myntet på kirkeverger, stiftsdirektører, generalsekretærer, personalsjefer, daglige ledere og andre med arbeidsgiveransvar. Dagen etter er det momsdag, dagen for deg som må ta stilling til spørsmål om moms. Begge arrangementer finner sted i Oslo, og påmeldingsfristen er fredag om en uke.

 

50.000 til barnehager som vil jobbe med nærvær

OU-styret utlyser to stipender à 25.000 kroner til barnehager som vil arbeide med å øke nærværet (eller redusere sykefraværet) blant de ansatte. Les mer og søk senest 23. november.

 

På tide å foreslå kandidater til Trosopplæringsprisen

KA er med i juryen som bestemmer hvem som skal få Trosopplæringsprisen, som deles ut på Trosopplæringskonferansen 6. november. Prisen deles ut av IKO til en menighet, samarbeidsenhet, organisasjon eller gruppe (ikke til en enkeltperson) som på en særlig måte har fremmet trosopplæring og kirkelig undervisning. Begrunnede forslag til prisvinnere fremmes innen 23. august.

 

Husk å bestille håndbøker til nye rådsmedlemmer

Mange har allerede bestilt den nye håndboka for menighetsråd og kirkelig fellesråd. Boka er oppdatert og revidert siden forrige kirkevalg. Den gir en god innføring myndighet, ansvar og oppgaver og som blir et nyttig verktøy for alle rådsmedlemmer gjennom hele fireårsperioden. Ved bestilling før 15. september spanderer vi portoen.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .