Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 23. august 2019
&nsbp;

Solceller har gjort Strand kirke selvforsynt

Prosjektet med solceller som erstatter skiferstein på taket til Strand kirke i Rogaland, har gitt nye erfaringer og kunnskap, konkluderer KA i fersk evalueringsrapport. – Ved solcelleinstallasjoner på kulturhistoriske bygg er det viktig å både ta hensyn til byggets identitet og dets visuelle virkning i miljøet, sier seniorrådgiver Harald Ringstad.

 

– Det er interessant å finne gode måter å formidle videre all fagkunnskapen i KA på

Spalten «Folk i KA» ruller videre med kommunikasjonsrådgiver Helge Mathisen. – Fagfolkene her sitter på store mengder kunnskap og ressurser som er til stor nytte for våre medlemmer, sier trebarnsfaren, skogsløperen, lokalkirkelederen fra Indre Østfold.

 

Trenger menighetsbladet et løft? Bli med på kurs i Trondheim

26.-27. september arrangerer KA kurs for redaktører og medarbeidere i menighetsblad. Kurset tar for seg målgruppetenkning, sjangerbruk, bildebruk, intervju- og skriveteknikk, personvernspørsmål og mye mer. «Jeg dro hjem med økt selvtillit på redaktørrollen, økt forståelse for hvor viktig det er å lage et godt produkt og massevis av gode ideer», forteller Margrethe Holmboe Askeland, redaktør av Os kyrkjeblad, etter å ha deltatt samme kurs i vår.

 

Få kontroll på momsen – spar penger!

Onsdag 25. september er dagen for deg som må ta stilling til spørsmål om moms. På momsdagen i Oslo vil spesialrådgiver Trygve Nedland blant annet snakke om fradragsrett etter momskompensasjonsordningen, men også berøre spørsmål om hva som er avgiftspliktig omsetning i kirkelige fellesråd og menighetsråd. Påmeldingsfrist er på tirsdag! (Foto: Norges Bank/Nils S. Aasheim)

 

Se opptak fra KAs arrangementer under Arendalsuka

Kirkelig gravplassforvaltning og effekten av nye kirkebygg var tema for panelsamtaler i regi av KA på Kirkeskipet i Arendal. Opptak av samtalene er fortsatt tilgjengelige.

 

Følg KA på Instagram!

Vi har etablert en konto på Instagram, der vi publiserer bilder og videoer med jevne mellomrom. Søk opp ka_arbeid eller klikk på linken og følg oss, du også!

 

Husk å bestille håndbøker til nye rådsmedlemmer

Mange har allerede bestilt den nye håndboka for menighetsråd og kirkelig fellesråd. Boka er oppdatert og revidert siden forrige kirkevalg. Den gir en god innføring myndighet, ansvar og oppgaver og som blir et nyttig verktøy for alle rådsmedlemmer gjennom hele fireårsperioden. Ved bestilling før 15. september spanderer vi portoen.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .