Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 22. november 2019
&nsbp;

Enorm interesse for nye diakoniprosjekter i lokalkirken

Kirkerådet fordelte i vinter penger til 35 halve diakonistillinger. En kartlegging KA har gjennomført viser at det kan settes i gang minst fire ganger så mange prosjekter dersom det kommer penger. – Den norske kirke ønsker å bidra mer i lokalsamfunnene, og diakonale prosjekter ligger helt i kjernen av kirkens oppdrag og kompetanse. Nå håper vi ordningen kan bygges videre ut og gjøres mer forutsigbar, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

Slik kan menigheten overføre gudstjenesten på nett

Planlegger dere å overføre julegudstjenesten til gamlehjemmet eller åpent på Facebook? KA og Kirkerådet får med ujevne mellomrom spørsmål om hva man må huske på ved strømming av gudstjenester. Nye retningslinjer svarer på spørsmål om blant annet personvern og musikkrettigheter.

 

– På vårt beste er vi god både på detaljer og har overblikk

– KA har et mangfold i utdanning, bakgrunn, politisk ståsted og kirketilknytning som skaper god spenning og bredde i tilnærming, sier Øystein Dahle – avdelingsdirektør, oppdaling, Oslo-entusiast, togfantast og veldig mye annet – i ukens «Folk i KA».

 

Sier ja til styrket lovgrunnlag for trygt barnehagemiljø

KA støtter forslagene som skal styrke lovgrunnlaget for at alle barnehagebarn skal erfare et trygt og godt barnehagemiljø, men sier nei til forslaget om at barnehagens uteareal og lokaler skal ligge samlet. – KA minner om at dette forslaget har møtt betydelig motstand, og vi er blant de som mente at dette forslaget vil bidra til en unødig oppsplitting og byråkratisering av barnehagevirksomheten, skriver avdelingsdirektør Øystein Dahle i KAs høringsuttalelse. (foto: Frogn kommune, CC BY-SA 2.0)

 

K-stud slipper kutt i bevilgningene

Regjeringen snur i synet på støtten til studieforbundene. – Regjeringen gjør rett i å verdsette og oppmuntre den innsatsen som gjøres av studieforbundene. Samfunnet får mye tilbake for disse pengene, sier Øystein Dahle i KA. – Dette er en viktig seier for opplæring i frivillige organisasjoner, sier Hege Irene Fossum, daglig leder i Kristelig studieforbund (K-stud).

 

Husk påmelding til fellesrådskurs

Vinterens store kursturné starter rett over nyttår. 13. desember er det påmeldingsfrist til kurs følgende steder: Asker, Lyngdal, Sarpsborg, Kristiansand, Lillestrøm, Arendal, Oslo, Brekke, Sandefjord, Alversund, Hønefoss, Sogndal, Ål, Norheimsund og Ski. Påmelding skjer i vår kurskalender. Bispedømmevis oversikt over kurssteder og -datoer finner du her.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .