Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 29. november 2019
&nsbp;

KA og Kirkerådet drøftet tilskuddene til lokalkirken og organisasjonene

Den første konsultasjonen der KA taler de øvrige medlemmenes sak overfor Kirkerådet, inneholdt blant annet en drøfting av tilskuddene til diakoni og kirkelig undervisning. – Vi er godt fornøyde med møtet og er glade for å ha funnet en god form på disse møtene, sier avdelingsdirektør Øystein Dahle i KA.

 

KA styrker kompetansen på kirkebygg – to nye rådgivere på plass

Konservator Hanne Moltubakk Kempton og murmester Nils Kristian Høien Nielsen sitter nå klare til å hjelpe medlemmene med spørsmål om blant annet konservering, restaurering, kulturminnevern, planlegging av byggeprosesser. Deres kompetanse innebærer en betydelig utvidelse av KAs rådgivningsportefølje.

 

Debatt: «Nei, det er ikke dyrt å gifte seg i kirken»

«Å gifte seg i kirken er ofte dyrt», hevdet Dagen i en sak i tirsdagsavisen. «Det er faktisk helt feil», påpeker KAs kommunikasjonssjef Trygve W. Jordheim. «Det er få steder du får så god valuta for ingenting som i Den norske kirke den dagen du gifter deg», skriver han i et svarinnlegg i fredagsavisen.

 

– Et fantastisk arbeidsmiljø som gjør det gøy å komme på jobb

Astrid Breistein Dovland er KAs yngste og blant de ferskeste i staben. – Det viktigste er at medlemmene opplever seg ivaretatt gjennom god rådgivning, sier 24-åringen som besvarer vakttelefonen hver torsdag. Møt henne i ukens «Folk i KA».

 

Husk påmelding til fellesrådskurs

Vinterens store kursturné starter rett over nyttår. 13. desember er det påmeldingsfrist til kurs følgende steder: Asker, Lyngdal, Sarpsborg, Kristiansand, Lillestrøm, Arendal, Oslo, Brekke, Sandefjord, Alversund, Hønefoss, Sogndal, Ål, Norheimsund og Ski. Påmelding skjer i vår kurskalender. Bispedømmevis oversikt over kurssteder og -datoer finner du her.

 

Enighet om ny særavtale om pensjonsordninger for Den norske kirke

Sist fredag ble det ble ført forhandlinger mellom KA og fagforeningene om ny særavtale om pensjonsordninger for virksomheter som er omfattet av hovedtariffavtalen for Den norske kirke. Med den nye særavtalen blir alle pensjonsbestemmelsene – både for fellesråd/menighetsråd og rettssubjektet Den norske kirke – tatt ut av hovedtariffavtalen og samlet i en egen særavtale, med enkelte tilpasninger og endringer. I tillegg er det avtalt nye pensjonsordninger for arbeidstakere født 1963 eller senere. Endringene som er gjort er knyttet til endringer i offentlig pensjonsordning, samt justeringer foretatt på kommunal sektor. Den nye særavtalen skal behandles av KAs styre 10. desember og har virkning fra 1.1.2020.

 

Lanserte ny nettside for rekruttering til kirkejobber

Tirsdag ble nettsiden jobbikirken.no lansert. Det er Kirkerådets rekrutteringsprosjekt som står bak siden og hele satsingen, som i første omgang har oppmerksomheten vendt mot de vigslede stillingene. Dette har det allerede kommet kritikk mot, og prosjektmedarbeiderne skriver på Facebook at det etter hvert vil bli publisert artikler om andre stillinger i Den norske kirke.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .