Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 13. desember 2019
&nsbp;

Inviterer alle kirkeledere til storsamling i 2020

Planleggingen av Kirkelederkonferansen i oktober 2020 er godt i gang. – Her skal vi samle ledere fra hele bredden av KAs medlemsvirksomheter, både Kirkerådet, fellesrådene og organisasjonene – både ansatte og valgte ledere. Ett av målene er å skape lagfølelse på tvers av virksomhetene på kirkelig sektor, sier administrerende direktør Marit Halvorsen Hougsnæs i KA.

 

KA i høring på Stortinget: Lytt særlig til lokalkirken

KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs advarer mot deregulering av lokalkirken i ny trossamfunnslov. – Dette bidrar ikke til forenkling, men til større uklarhet om lokale ansvarsforhold og dermed økt potensial for konflikter, sa hun i høringen i kulturkomiteen på Stortinget.

 

Ny særavtale om pensjon er vedtatt

Alle bestemmelser om pensjon i Den norske kirke flyttes fra Hovedtariffavtalen og samles i egen særavtale, som trer i kraft 1. januar. – De nye pensjonsordningene sikrer arbeidstakere gode pensjonsordninger med større fleksibilitet, og at det blir mer lønnsomt å stå i jobb lenger, sier forhandlingsleder i KA, Marianne Liaklev.

 

Forhandlinger om Hovedavtalen starter i dag

I dag starter forhandlingene mellom KA og fagforeningene om revisjon av Hovedavtalen. Det er satt opp forhandlingsdatoer denne og kommende uke. Hovedavtalen gjelder for alle KAs medlemsvirksomheter, og den har også en tilleggsavtale som gjelder kun rettssubjektet Den norske kirke. Vi legger informasjon på våre nettsider straks det kommer avklaringer fra forhandlingene. Gjeldende hovedavtale utløper ved nyttår.

 

Kronikk: «Det er tid for å knuse fordommer»

«Å jobbe i kirken er litt som å komme fra Bærum: Det er lett å overraske positivt», skriver KAs kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim i et innlegg i Dagen. «De som jobber i kirken har liten grunn til å være nervøse for møtet med mennesker de aldri har sett før. Statistikken tyder på at de fleste kirkeansatte kommer til å overgå forventningene.»

 

Ny nestleder i KAs styre

Oddbjørn Eide (44, bildet) er valgt til ny nestleder i KA-styret etter Harald Askeland (56), som i januar går inn som prosjektdirektør i KA for perioden fram til 2022. Han har derfor bedt seg fritatt fra nestledervervet og går ut av styret. Som følge av dette rykker Harald Hegstad (59) opp fra første varaplass til fast medlem i KAs styre.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .