Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 28. februar 2020
&nsbp;

Koronaviruset påvist i Norge – her er KAs råd til medlemmene

Følg Folkehelseinstituttets råd og bruk KAs veileder for lokalt beredskapsarbeid, oppfordrer avdelingsdirektør Randi Moskvil Letmolie.

 

Debatt: «Aarflot bommer i sitt angrep på KA»

«Vi vil sikre et ryddig arbeidsliv for alle tilsatte i Den norske kirke, med tilsvarende forutsigbar finansiering», skriver Øystein Dahle og Jens Bjelland Grønvold i et svar til Andreas Aarflot i Vårt Land. «At en biskop emeritus ser det tjenlig å diskreditere arbeidet KA nå gjør på vegne av arbeidsgiverne i Den norske kirke, er mer enn krevende å forstå».

 

– Sikring av kirkebygg handler om litt teknikk, men mest om logikk

Dagen før brannen i Dombås kirke leverte spesialrådgiver Ingrid Staurheim sin doktorgrad om kirkebygg og identitet. – Jeg har intervjuet en rekke mennesker som har mistet kirkebygget sitt i en storbrann og analysert deres reaksjoner og opplevelser for å belyse den betydningen det fysiske kirkebygget har for folk, sier hun. Møt henne i ukens «Folk i KA».

 

Stipender til kompetanseutvikling for kirkemusikere

Fagutvalg for kirkemusikk lyser ut midler til kompetanseutvikling for kirkemusikere, med søknadsfrist 1. april 2020. Målet med stipendene er å bidra til relevant kompetanseutvikling for kirkemusikere. Stipendene er på inntil 5.000 kroner for individuelle stipender og inntil 10.000 for arrangementer/kollektive tiltak.

 

Midler til kompetanseutvikling i undervisningsstillinger

Undervisningsansatte og/eller arbeidsgivere kan søke om individuelle stipend til undervisningsansatte, og regionale aktører/arbeidsgivere kan søke om støtte til regionale kompetansetiltak. Vi oppfordrer arbeidsgiverne til å sette seg inn i mulighetene og videreformidle informasjon til aktuelle undervisningsansatte.

 

Prosjektstipend for stab – inspirasjonsstipend for enkeltmedarbeidere

OU-styret utlyser midler til prosjekter for hele staber og for enkeltansatte. Stabsstipend kan søkes til prosjekter med et godt faglig innhold som er meningsfullt for alle deltakere. Enkeltstipendets målsetting er å bidra til kompetanseutvikling og gi inspirasjon i arbeidshverdagen. Begge stipender har søknadsfrist 1. april 2020.
 

Stipend for kompetanseutvikling innenfor diakonifeltet

OU-styret utlyser midler til kompetanseutvikling til stillinger innenfor diakonifeltet. Det kan søkes midler til alle typer kompetanseutviklingstiltak, som kurs, konferanser, studiereiser, kompetansegivende studier og så videre.

 

Penger til brannsikring av steinkirker fra middelalderen

Eiere av steinkirker fra middelalderen (før 1537) kan søke Riksantikvaren om tilskudd til brannsikringstiltak. Fristen for å søke er nå forlenget til 30. mars.

 

Fortsatt mulig å svare om LHBT-personers arbeidsforhold

I løpet av to uker har 1.500 personer svart på undersøkelsen om arbeidsforholdene blant LHBT-personer som jobber i Den norske kirke, men det er fortsatt mulig å svare. Undersøkelsen gjøres av KIFO på oppdrag fra et utvalg der også KA er representert. Det er sendt ut 5.000 spørreskjemaer på e-post, og svarfristen er 9. mars kl. 12. Frist for å melde inn adresser til ansatte (der det ikke er gjort ennå), er 3. mars.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .