Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 03. april 2020
&nsbp;

Her er vårens nettkurskalender

Alle kurs og konferanser i KA-regi er avlyst fram til juni. Nå flytter vi all kompetanseheving over på nettet. Se hele katalogen her.

 

Video: Informasjonsmøte for alle kirkeansatte

KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs deltok onsdag i et direktesendt møte med informasjon til alle ansatte i Den norske kirke. Her kan du se møtet og lese hennes innlegg.

 

Spørsmål og svar om vask av kirker

«Er det noe poeng å slå av/ned på hastigheten på ventilasjonsanlegg for å hindre smitte inne i kirkerommet?» «Kirken vår er fra 1130. Hva slags vaskemiddel skal vi bruke?» Disse og mange andre spørsmål ble stilt under webinaret om vask av kirker sist uke. Nå er alle spørsmålene besvart i denne artikkelen, der du også kan se webinaret i sin helhet.

 

Ikke bli svindlet på hjemmekontoret

Her er tipsene som reduserer risikoen for å bli lurt når du jobber hjemmefra på usikret nettverk og med mindre kontakt med kolleger.

 

Ingen skatt på koronarelatert hjemmekontorstøtte

Naturalytelser som gis fra arbeidsgiver til arbeidstaker «begrunnet i å holde aktiviteten i virksomhetene i gang og å redusere smittefaren», utløser ikke skatteplikt, konstaterer Skatteetaten. Dette gjelder «midlertidige og forholdsmessige tiltak», ifølge etatens nettside.

 

Strømmer innhold fra kirken i halvparten av kommunene

Pandemien har ført til en eksplosiv økning i tilbudet om gudstjenester og andakter på nett. – Visjonen «Kirke på nett» er plutselig blitt virkelighet, sier kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim i KA.

 

Oppdatert samlesak: Alt om korona

Den samlede oversikten over Kas tiltak og anbefalinger knyttet til koronapandemien finner du alltid i denne artikkelen.

 

Fornebu-kurset er utsatt

KAs nye lederkurs for alle mellom 20 og 35 år med lederansvar i kirke eller organisasjon, er utsatt. Første samling blir ikke i mai 2020, men i januar 2021. Mer informasjon finner du på våre kurssider.

 

Debatt: «Bærekraftig kirke er et felles ansvar»

Asle Rossavik i Presteforeningens prosjektgruppe for klima og bærekraft uttalte i Vårt Land tirsdag at Hovedavtalen på KA-området er «av de svakeste i å ivareta klima- og miljøhensyn». «Ikke alt kan løses i tariffavtaler, men KA har i lang tid hatt fokus på tiltak som kan redusere kirkens samlede klimaavtrykk», svarer Ingrid B. Tenfjord og Randi Moskvil Letmolie i dagens avis.

 

Skal du eller noen i virksomhet ta Kirketjenerskolen? Søk om stipend!

Driftsstyret for Kirketjenerskolen utlyser åtte stipend à 5.000 kroner til å ta Kirketjenerskolen 1 eller 2 i 2020. Søknadsfrist er 1. mai.

 

Særavtalene er sendt ut – flere kan bestilles

Særavtalene er nylig sendt ut per post til alle medlemsvirksomheter. Flere kan bestilles i vår nettbutikk.

 

Koronainformasjon til gravplassforvaltningene

Noen presiseringer er nå publisert her.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .