Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 03. juli 2020
&nsbp;

Gjennomfører tilstandsvurdering av 44 kirker

Bevaring av kulturhistorisk viktige kirker har stått høyt på Stortingets dagsorden i flere år. I sommer gjøres det første konkrete jobben. – Kunnskap er grunnleggende for å kunne jobbe konstruktivt og målrettet med istandsetting, sikring og bevaring av kirkebygg, sier avdelingsdirektør i KA, Randi Moskvil Letmolie.

 

Hun blir direktør for strategi og samfunnskontakt i KA

– Jeg gleder meg til å være med på å tydeliggjøre og utvikle kirkens samfunnsoppdrag i samarbeid med frivillig og ideell sektor, kommunene, nasjonale myndigheter og de andre partene i arbeidslivet, sier Marit Brandt Lågøyr. 1. oktober begynner hun som direktør for strategi og samfunnskontakt i KA. Hun kommer fra jobben som daglig leder i Agenda Rådgivning.

 

Ingen økning i meldte overgrep og trakassering i Den norske kirke

I perioden 2018-2019 ble det meldt inn 16 saker der kirkelige ansatte var anklaget for overgrep eller trakassering som rammes av lov. Stadig flere virksomheter har beredskapsplan på området. – Det meldes inn en del saker, men alvorlighetsgraden er relativt lav. Dette tolker vi som et uttrykk for at det også i kirken er lov å si ifra når noe ugreit skjer, sier avdelingsdirektør Ingrid B. Tenfjord i KA.

 

Kirkelederkonferansen er snart fulltegnet

Smittevernreglene vil trolig sette et tak 200 deltakere på Kirkelederkonferansen på Gardermoen 22.-23. oktober. I går formiddag var 166 av plassene bestilt, så nå gjelder det å være rask med påmeldingen.

 

KA bytter fra Questback til Netigate

Vi avslutter kontrakten med Questback med virkning fra 1. september. Medlemmer som ønsker å bli med i ordningen med vår nye leverandør Netigate, må gi beskjed om dette.

 

Dette må du vite før du nedbemanner

Lovverket stiller tydelige krav til når nedbemanning kan gjøres, og det er ikke et verktøy for å bli kvitt brysomme ansatte. I september lanserer KA nettkurs, rundskriv og maler til hjelp i slike prosesser.

Rask innføring i brannvarsling for kirkebygg

Bare én av tre norske kirker har direktevarsling til 110 ved brann. Nå er veilederen «Brannvarslingssystem for kirkebygg» tilgjengelig som pdf i oppdatert utgave. Den gir en rask innføring i hvordan et godt brannvarslingssystem bør bygges opp for kirkebygg.

 

Utsatt frist på undersøkelse foran tariffoppgjøret

Alle som representerer en av KAs medlemsvirksomheter oppfordres til å svare på denne undersøkelsen om tariffoppgjøret – senest 30. august. Undersøkelsen tar utgangspunkt i dette debattnotatet.

 

Klar for nettkurs til høsten?

KA arrangerer nettkurs hver torsdag kl. 12.30 fra og med 27. august. Sjekk ut kurskalenderen og finn de tilbudene som matcher dine behov!

 

Endringer i gravferdsloven fra 1. januar 2021

Barne- og familiedepartementet har sendt ut brev om endringer i gravferdsloven. Les brevet her.

 

Husk å søke stipend og tilskudd

Vi minner om at KA administrerer flere gode stipend- og tilskuddsordninger:

 

Nyhetsbrevet tar ferie, men vi er her hele sommeren

Neste ordinære nyhetsbrev fra KA kommer fredag 7. august, men sentralbordet er åpent som vanlig hele sommeren. Ring 23 08 14 00 eller send e-post til ka@ka.no, så finner vi noen som kan hjelpe deg. God sommer!

(Bildet viser Trondenes kirke i Harstad, oppført omkring 1400. Les mer på kirkesøk.no. Foto: Vidar Nordli-Mathisen/Unsplash)

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .