Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 14. august 2020
&nsbp;

«Kirkevakten» tar tak i problemene før de blir dyre

Ny takrenne til noen tusenlapper i stedet for ny murvegg til mange millioner. «Kirkevakten» i Asker kan bli en modell for raskt og effektivt vedlikehold av alle norske kirker. – Hensikten er at Asker kirkelige fellesråd skal bidra til å prøve ut og videreutvikle en metode for systematisk og regelmessig tilsyn og enkelt vedlikehold av kirker, sier kirkesjef i Asker, John Grimsby.

 

Har forsket på folks forhold til kirker som brant

Ingrid Staurheim har analysert reaksjonene blant lokalbefolkningen etter to kirkebranner. Nå skal hun forsvare avhandlingen «Kirkebygg og identitet». – Selv om det norske samfunnet har sterke sekulære trekk, er kirkebyggene fremdeles viktige for menneskers individuelle og kollektive identitet. Lokalsamfunnets reaksjoner på en kirkebrann åpner for å synliggjøre kirkebyggets sammensatte betydning, sier hun.

 

Påmeldingen til ny runde med grunnkurs er åpnet

På grunn av utsettelse i vår, er det nå venteliste på høstens bolk av grunnkurs for kirkeverger og daglige ledere i menighet. Vi har derfor åpnet påmeldingen til neste runde allerede nå. Kurset består av to bolker á tre dager, og i 2021 er datoene 15.-17. mars og 18.-20. oktober. «Stillingen som kirkeverge omfatter utrolig mye, og kurset gav et innblikk i hvordan man skal ta fatt på jobben og utføre den på best mulig måte», sier Maria Nese Taxerås, kirkeverge i Vegårshei.

 

Ny medlemsfordel: Rimelig tilgang til Netigate

1. september går KA over til Netigate for gjennomføring av spørreundersøkelser, evalueringer, påmeldinger, søknader og så videre. Våre medlemmer kan slutte seg til avtalen for bare 2.000 kroner pluss mva. per år. Bestilling skjer til Helge S. Mathisen. Avtalen erstatter dagens avtale med Questback, som er sagt opp.

 

Husk å melde deg på kurs!

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .