Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 27. november 2020
&nsbp;

Kirkedemokratiet fyller 100 år. Bli med på feiringen!

3. desember 1920 vedtok Stortinget loven som etablerte menighetsrådene. – Lovfestingen av menighetsrådene var et gjennombrudd. Få andre kirker i verden gir sine alminnelige medlemmer en så sterk reell innflytelse, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs. KA markerer jubileet med en video som publiseres 3. november klokken 08.30. Headliner er professor i kirkehistorie, Hallgeir Elstad. (Foto: Nordlandsmuseet)

 

Video: Slik kan du bruke kirkekunsten til å formidle julebudskapet

– Denne julen kommer vi i mindre grad til å samles til gudstjeneste. Imidlertid kan kunsten som finnes rundt i kirkene formidle julebudskapet, gjennom andre typer samlinger og vandringer der det er mulig, og gjennom digitale produksjoner, sier spesialrådgiver Hanne Moltubakk Kempton i KA. Bli med kunsthistoriker Elisabeth Andersen på tur i flere av landets kirker for å studere kunsten og budskapet i den.

 

Færre publikummere eller avlyst konsert i kirken: Slik håndterer dere leiekontrakten

Hva skjer med leieinntektene når maks antall publikummere i kirkene er 50? Hva gjør vi med konserter som avlyses på kort varsel? Seniorrådgiver Jens A. Bjelland forklarer hvordan de statlige støtteordningene påvirker kirken som utleieaktør. (Foto: Martin Bekkelund, www.bekkelund.net/CC BY-NC-ND 2.0)

 

Strømming av gudstjenester: Her er reglene

KA får mange spørsmål om strømming av gudstjenester for tiden. Tonos gratisperiode varte fram til juli 2020, så nå skal det betales vederlag for bruk av musikk som vanlig. Se retningslinjer her.

 

Smittevern i kirken i forbindelse med advent og jul

Regjeringen fastholder at kirkebenker ikke er «fastmonterte seter», og dette får konsekvenser for aktiviteten i kirkene i tiden som kommer. Over helgen kommer nye avklaringer om smittevern i forbindelse med advent og jul, og onsdag 2. desember kl. 09.00 arrangerer Kirkerådet et Youtube-møte om temaet.

 

Kompensasjon for kostnader ved avlyste kurs

Kristelig studieforbund åpner opp igjen kompensasjonsordningen som ble innført i mars. Ordningen gjelder nå for løpende kostnader ved kurs og annen opplæring som er avlyst eller redusert fra 6. november til og med 31. desember 2020 som følge av råd eller pålegg fra myndighetene. Søknadsfristen er 15. desember.

 

Fortsatt mulig å bli med på kontaktmøte i Oslo, Borg, Hamar og Bjørgvin

KA er en medlemsstyrt organisasjon. Representanter til det øverste organet (landsrådet) velges av og blant medlemmene, og for fellesrådene skjer dette på bispedømmevise kontaktmøter. De fire siste møtene avholdes digitalt kommende uke: Oslo (mandag), Borg (mandag), Hamar (torsdag) og Bjørgvin (torsdag).

 

Gratis kveldskurs for fellesrådsledere 7. desember og 1. februar

KA ønsker å tilby en tettere oppfølging av folkevalgte/styremedlemmer i medlemsvirksomhetene. 7. desember og 1. februar avholdes gratis kveldskurs på nett for fellesrådsledere.

 

Vi minner om…

 

Smittefrie, digitale kurs de kommende ukene:

Hele vårens kurskalender lanseres i nyhetsbrevet om en uke!

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .