Åpne nyhetsbrevet i din nettleser  
&nsbp;
KA Medlemsinfo torsdag 16. desember 2021
&nsbp;

Til kirkevergen. Dette nyhetsbrevet har alle ansatte i kirkelige fellesråd som målgruppe. Nyhetsbrevet kommer 4-5 ganger i året. Vi ber deg sende e-posten videre til alle dine medarbeidere. Tusen takk!

Arbeidsgivere og arbeidstakere i Den norske kirke er enige om at økt kunnskap og kompetanse er et gode for alle. Derfor er det opprettet et spleiselag der begge parter betaler inn en månedlig sum som disponeres til kurs, konferanser, fagdager og stipender.

Det er lagt mange spennende planer for 2022. Noe kan du lese om i dette nyhetsbrevet, mens annet er på planleggingsstadiet og vil publiseres i løpet av 2022.

 

Kompetansetiltak/kurs

Introduksjonskurs for nye ansatte i Den norske kirke

Det rykende ferske introduksjonskurset gir en lettbeint og grunnleggende innføring i noen sentrale temaer for alle som skal begynne å jobbe i kirken, eller som har jobbet der en stund og kan trenge en oppfrisker. Kurset er gratis og retter seg mot alle faggrupper i kirken. Les mer og opprett din bruker på e-læringsplattformen Learnifier.

 

Undersøkelse om kompetansebehov blant ansatte innenfor kirkemusikk, diakoni og kirkelig undervisning

Fagutvalgene gjennomførte våren 2021 en kompetanseundersøkelse blant ansatte innenfor kirkemusikk, diakoni og kirkelig undervisning. Høsten 2021 var rapporten ferdig og vil være bakgrunn for fagutvalgenes satsinger og prioriteringer de neste årene. Rapporten er nå klar.

 

«Spenstig sakral» - nettundervisning for kirkemusikere

Gjennom lærevideoer og nettkurs viser Sula-kantor Håvard Sveås hvordan nytt og gammelt kan kombineres for å skape fremtidens kirkemusikk. Fagutvalg for kirkemusikk (FUM) støtter tiltaket med OU-midler og kan derfor tilby gratis abonnement for de som er nye i 2022 og halv pris for alle andre. Det vil også være tilbud om gratis nettkurs for alle som ønsker det, uavhengig av abonnement.

 

Studieopplegg om samskaping

Har dere lyst til å jobbe mer med samskaping? Lurer dere på hvordan dere kan engasjere flere? Fagutvalget for diakoni reviderer nå studieopplegget om samskaping fra 2019, og dette vil bli relansert sammen med nytt materiale i løpet av våren 2022. Følg med!

 

Kirketjenerskolen skal fornyes

Samarbeidet med NKI om Kirketjenerskolen opphører, og OU-styret benytter anledningen til en revisjon av opplegget. Den nye versjonen vil være tilgjengelig på OUs e-læringsplattform Learnifier tidligst høsten 2022. Det vil ikke være mulig å søke opptak på Kirketjenerskolen 1 og 2 før til det reviderte opplegget er lansert. Gravplasskolen berøres ikke av revisjonen.

 

Stipendordninger / tilskudd

Stipend for ansatte innenfor undervisning, kirkemusikk og diakoni

Søknadsutlysninger og søknadsportal for 2022 kommer på OU-sidene på nyåret. Søknadsfrist for faste stipender er 1. mai 2022. Noen stipend er det mulig å søke forløpende på. Hold deg derfor orientert om stipendordninger innen undervisning, diakoni og kirkemusikk.
 

Stabsstipendene er tilbake

Etter et års pause vil det i 2022 lyses ut stabsstipend. Utlysning kommer i løpet av vinteren.

 

Vi vil få ønske dere alle gledelig jul og godt nytt år!

 

Dette er tredje utgave av «Nytt fra OU», der OU-sekretariatet og fagutvalgene informerer om kommende tiltak. Nyhetsbrevet vil etter planen bli sendt ut et par ganger i semesteret. Oppdatert info om OU-tiltak finner du alltid på ouinfo.no.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du mottar denne e-posten som medlem av KA, og er registrert med e-postadressen . .