Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 21. januar 2022
&nsbp;

Høy strømregning? Snakk med kommunen – og bli med på webinar

Strømprisene gir halvparten av fellesrådene «betydelige økonomiske utfordringer». KA håper – i likhet med tros- og livssynsminister Kjersti Toppe – at kommunene bruker av ekstrabevilgningen fra staten til å hjelpe til med å holde kirkene åpne. Fredag om en uke inviterer vi til webinar om strømsparing og kontakt med kommunen.

 

Slik tar du vare på kirkeinventaret

Hvordan bør du – og hvordan bør du ikke – stelle, oppbevare og håndtere tekstiler, metallgjenstander, eldre møbler og annet kirkeinventar? Meld deg på webinar med seniorrådgiver og konservator Hanne M. Kempton torsdag 27. januar og lær mer om hvordan du kan ta vare på kirkens verdifulle skatter.

 

Nye tilskuddsmidler for middelalderkirker i stein

Stortinget har for 2022 bevilget 20 millioner til sikring av kulturhistorisk viktige kirker, og denne gang er det istandsetting og utredning av middelalderkirker i stein som prioriteres. Riksantikvaren er ventet å lyse ut midlene i januar, og utlysningstiden vil bli om lag 8 uker. Frist for ferdigstilling er ventet å bli i oktober 2023. Midlene vil gjelde forprosjekt for utbedring av mur, eller klimaskallsikring (istandsetting av klimaskallet). Klimaskalltilskuddene kan også omfatte tilstandsanalyse.

 

Årets første Lederprat med KA

Spesialrådgiver Jens A. Bjelland er klar den tredje sesongen av Lederprat med KA. Førstkommende tirsdag kommer 25. januar Kjetil Vedøy fra Høyskolen Kristiania på besøk i studio for å snakke om temaet Ledere på felgen – hvordan unngå smellen? Deltakelse er gratis, men husk å melde deg på.

 

100 med menighetsråd – se jubileumsseminaret

3. desember 1920 vedtok Stortinget loven som etablerte menighetsrådene, men den trådte ikke i kraft før 1. januar 2022. I anledning at det nå er 100 år siden de første menighetsrådene begynte sitt arbeid, anbefaler vi KAs digitale jubileumsseminar som ble publisert i desember 2020.

 

Tjenester fra KA – justerte priser fra 1. februar

Alle medlemsvirksomheter i KA får inntil fire timer gratis rådgivning/bistand per sak. Deretter faktureres det etter faste satser. Prisene på dette og på foredrag/kurs justeres nå med virkning fra 1. februar. De nye satsene finner du her.

 

Korona: Leirspørsmål og nye antallsbegrensninger

KA og Kirkerådet får en del henvendelser i forbindelse med at mange planlegger konfirmantleir i vinterferien. En helt fersk faq (spørsmål og svar) om dette ble publisert i går ettermiddag.
I går kveld varslet regjeringen at antall tillatte deltakere på arrangementer øker. Blant annet kan inntil 1.500 personer være til stede på innendørs arrangementer med faste, tilviste plasser, så lenge maks 50 prosent av kapasiteten benyttes. Oppdatert smittevernveileder blir publisert i løpet av dagen.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .