Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 04. februar 2022
&nsbp;

Kirkelig organisering: Flertall for fortsatt lokal forankring av arbeidsgiveransvar

Flertallet av soknets arbeidsgiverorganer vil beholde arbeidsgiveransvaret lokalt i Den norske kirke. Bare drøyt 20 prosent av de kirkelige fellesrådene støtter forslaget om å samle arbeidsgiveransvaret nasjonalt. – Flertallet av fellesrådene ønsker å beholde det arbeidsgiveransvaret de allerede har, men vil gjerne overta ansvaret for prestene også, som i dag er ansatt i rettssubjektet Den norske kirke, sier fagdirektør Øystein Dahle i KA.

 

Klar for en ny gravplassprat?

«Gravplasspraten» fikk en pangstart med nærmere 200 deltakere. Førstkommende mandag har Carsten Furuseth (t.v.) med seg avdelingsleder i Lillestrøm kirkelige fellesråd, Harald Ringstad, når temaet er gravplassmelding. – En god og grundig gravplassmelding gir deg oversikt over kapasitet og standard for gravplassene i kommunen, noe som også er nyttig for fellesrådet i rollen som gravplassmyndighet. En god gravplassmelding gjør det lettere å argumentere for økte kommunale bevilgninger, sier Furuseth.

 

Bli med i Nettverk for kirkebyggforvaltere

Nettverk for kirkebyggforvaltere følger opp KAs webinar om strømkrisen med gratiswebinaret «Praktiske tiltak og løsninger for strømsparing i kirken» fredag 11. februar. Meld deg på nettverkets nyhetsbrev og få informasjon om samlinger, konferanser og digitale møter.

 

Smittevernveilederen er oppdatert

Denne uken fjernet regjeringen de fleste smitteverntiltakene som påvirker kirkelig sektor, men det gjelder fortsatt enkelte krav. Se oppdatert veileder.

 

Tono opphever betalingsfritak

«Det midlertidige fritaket for Tono-lisensiering av nettgudstjenester opphører 1. februar. Menigheter må dermed inngå avtale med Tono og betale komponistvederlag for denne bruken», heter det på organisasjonens nettside.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .