Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 08. april 2022
&nsbp;

Slik kan Den norske kirke etablere felles arbeidsgiver for alle ansatte

En ny juridisk vurdering gir viktige innspill til arbeidet med ny organisering av Den norske kirke: Advokatfirmaet Hjort fastholder sin vurdering av at Kirkemøtets organiseringskompetanse etter trossamfunnslovens § 12 er vid, men trolig ikke strekker seg så langt at de kan frata soknene arbeidsgiveransvaret.

 

Ti år uten kirkebranner – kundene får 6 millioner tilbake

Heller ikke i fjor ble det meldt inn store brannskader til KA Kirkeforsikring. – Det er flott å kunne markere ti år uten kirkebranner i vår forsikringsordning med å betale ut penger til kundene også for 2021, sier Svein Rødskog i Knif Trygghet.

 

– Jeg var lysten på nye utfordringer

Anders Kirkebø Giske (37) hadde jobbet mange år i kommunal sektor og var klar for noe nytt. Det fant han i KA, hvor han skal bistå medlemmene i økonomiske spørsmål, herunder budsjett/regnskap, skatt/avgift og økonomistyring. Møt ham i «Ny i KA».

 

Bli med på KAs lederutviklingsprogram – påmeldingen er åpen

KAs populære lederutviklingsprogram skal bidra til å utvikle inspirerende, målrettede og samarbeidsorienterte ledere i kirkelige og ideelle virksomheter. Påmeldingen til en ny runde er nå åpen. Opplegget består av tre samlinger à én uke (september 2022, januar 2023 og april 2023). Programmet er et samarbeid mellom KA og VID, og deltakerne tar eksamen i HR-ledelse og psykososialt arbeidsmiljø og organisering, ledelse og endring i ideell sektor.

 

Ny kirkeverge eller daglig leder? Dette er kurset for deg

Grunnkurs for kirkeverger og daglige ledere i menighet er klassikeren i KAs kursportefølje og går over to bolker à tre dager. Nå har vi åpnet påmeldingen for et nytt kull, som har sine samlinger i oktober 2022 og mars 2023. Kurset gir deg innføring i sentrale tema som personalledelse, saksbehandling, kirkeledelse, kirkebyggforvaltning, gravferdsforvaltning og økonomi, i tillegg til at du skaper deg et nettverk av kolleger over hele landet.

 

Ny Lederprat 3. mai: Kirkeleder i media

Hvordan bør du som leder i en KA-medlemsvirksomhet forholde deg til mediene? Hva er en god strategi? Og hvilke budskap har du å komme med? I Lederprat med KA 3. mai kommer nestleder i kommunikasjonsavdelingen i Kirkerådet, Emil Engeset, på besøk til programleder Jens A. Bjelland. Han har erfaring fra partiet Høyre og rådgir nå kirketopper om kommunikasjon.

 

Gravplasspraten: Bør du brenne mer for krematoriesaken?

Mangel på lovfestet rett til kremasjon innebærer en strukturell diskriminering av innbyggerne i Norge, hevder Bjarne Kjeldsen i Norsk krematoriestiftelses rapport «Krematorievirksomheten i Norge – nå og i framtiden». Han kommer til Gravplasspraten 12. mai for å snakke om hvorfor kremasjon er løsningen på de utfordringene sektoren snart står overfor – og hvorfor gravplassmyndighetene bør være mer opptatt av det. Webinaret er gratis.

 

Hva kan trossamfunn og organisasjoner bidra med? Se webinaret i opptak

Nærmere 200 personer deltok på webinar i regi av KA, Kirkerådet, Norges Kristne Råd og KFUK-KFUM sist mandag: Du kan se webinaret i opptak her. Det bli oppfølgingswebinar 19. mai, og påmeldingen er åpen.

 

Vi er her i påsken

Vårt sentralbord har ordinære åpningstider i arbeidsdagene også i den stille uke, bortsett fra på onsdag da vi stenger klokka 12. En del av oss har ferie én eller flere dager, men e-posten ka@ka.no er betjent, og henvendelser dit vil bli sendt videre til noen som er på jobb. Nyhetsbrevet er tilbake fredag 22. april. God helg!

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .