Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 06. mai 2022
&nsbp;

Misjonsselskapet blir medlem i KA

– Tilgangen på attraktive møteplasser og samvirke med annen kristen virksomhet gjør at vi nå går inn i KA, i tillegg til deres kompetanse på problemstillinger og rammevilkår som er særegent for vår type virksomhet, sier generalsekretær Helge S. Gaard i Det Norske Misjonsselskap. – Vi er veldig glade og stolte over å ønske NMS velkommen inn i KA-fellesskapet, sier administrerende direktør Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

For første gang er landets kirkeskatter kartlagt

På oppdrag fra Barne- og familiedepartementet og Riksantikvaren har KA og Norsk Håndverksinstitutt laget den første nasjonale kartleggingen kirkekunst- og inventar. – Kunnskapen forplikter oss til å ta et tydelig ansvar for at disse skattene blir bevart for fremtiden, sier Randi Moskvil Letmolie i KA om rapporten «Kirkenes særskilte verdier».

 

Drøftet strømstøtte til kirken med trosministeren

Kommunene drøyer med å gi fellesrådene ekstra tilskudd til rekordhøye strømregninger. KA ber regjeringen om å gi kommunene en ny dytt.

 

Har dere fått mye ut av lite?

Sparebanken Sør og KNIF deler igjen ut Sareptaprisen, bestående av et kunstverk og 150.000 kroner, til en person, organisasjon, institusjon eller forening som over tid – eller i spesiell situasjon – har bidratt til det ekstraordinære. Nominer din kandidat innen 15. juni.

 

Bør du brenne mer for krematoriesaken?

Mangel på lovfestet rett til kremasjon innebærer en strukturell diskriminering av innbyggerne i Norge, hevder Bjarne Kjeldsen i Norsk krematoriestiftelses nye rapport. Han kommer til Gravplasspraten 12. mai for å snakke om hvorfor kremasjon er løsningen på de utfordringene sektoren snart står overfor – og hvorfor gravplassmyndighetene bør være mer opptatt av det. Webinaret er gratis.

 

KAs sentralbord er stengt fra mandag kl. 12 og ut onsdag

Sentralbordet er stengt fra kl. 12.00 førstkommende mandag til og med onsdag på grunn av stabstur. Spørsmål som haster kan sendes til ka@ka.no, som vil bli sjekket jevnlig.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .