Åpne nyhetsbrevet i din nettleser  
&nsbp;
KA Medlemsinfo onsdag 25. mai 2022
&nsbp;

Følgjer opp KA-kartlegging med straum-oppmoding til kommunane

I eit nytt brev understrekar statsråd Kjersti Toppe at det er kommunane som har ansvaret for å finansiere lokalkyrkja. – Vi er takknemlege for at statsråden på denne måten er tydeleg overfor kommunane på finansieringsansvaret deira. Vi veit at kommunane er glad i kyrkjene sine og har tru på at ein finn gode løysningar lokalt, seier Marit Brandt Lågøyr i KA.

 

Bispemøtet vil frata fellesrådene arbeidsgiveransvaret

Biskopene anbefaler en løsning som fratar soknene ved kirkelige fellesråd rollen som arbeidsgiver for dem som i dag arbeider lokalt. Bispemøtet vedtok sist uke et «innspill» til innstillingen fra Kirkerådets administrasjon, som anbefaler at ny arbeidsgiverorganisering skal ta utgangspunkt i soknet.

 

K-stud fyller 70 år

Lørdag feirer K-stud (Kristelig studieforbund) sitt 70-årsjubileum med å markere «Vår dag» i Frivillighetens år. «Vi står i en lang folkeopplysningstradisjon, der kunnskap og kompetanse skal være tilgjengelig for alle. De frivillige organisasjonene og menighetene har et stort nedslagsfelt og tilbyr en læringsarena som er løsrevet fra det offentlige utdanningssystemet», skriver styreleder Harald Skarsaune. Se K-studs jubileumsvideo.

 

Webinar: Lokale forhandlinger – nå også i august

Protokollen fra 2021-oppgjøret i Den norske kirke inneholder en enighet om at det i 2022-oppgjøret skal settes av penger til lokale forhandlinger. Etter ønske fra mange av medlemmene inviterer vi til gratis webinar 9. juni kl. 09-11 og 29. august kl. 10-12.

 

Du mottar denne e-posten fordi du er oppført i vårt register som daglig leder eller styreleder/rådsleder i en av våre medlemsvirksomheter. Endringer kan meldes til ka@ka.no.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du mottar denne e-posten som medlem av KA, og er registrert med e-postadressen . .