Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
&nsbp;
KA Nyhetsbrev fredag 03. februar 2023
&nsbp;

– Kulturminnevern må balanseres opp mot religionsfriheten

Loven må ikke medføre «vesentlige begrensninger i trossamfunnenes mulighet til å bruke byggene i tråd med byggets formål og identitet,» skriver KA i et innspill til kulturmiljølovutvalget. – Kirkebyggene er kulturminner som fortsatt er i aktiv bruk de aller fleste steder. Disse hensynene – kulturminnevern og religionsfrihet – må balanseres i ny lovgivning, sier administrerende direktør Marit Halvorsen Hougsnæs.

 

Ikke la deg lure av kataloghaier

KA ble nylig oppringt av en av de mest etablerte nummeropplysningstjenestene, som ville ta «den årlige gjennomgangen» av våre opplysninger. Vi hadde imidlertid ingen avtale med dem, selv om vedkommende hevdet det. En stikkprøve i Kirke- og Frivillighets-Norge viser at flere virksomheter er blitt forsøkt lurt i det siste, både av kjente og mer ukjente aktører i katalogbransjen. Ta gjerne kontakt med oss dersom dere er blitt utsatt for noe lignende nylig.

Begrepet kataloghai brukes blant annet om noen som ber om «bekreftelse» på en ikke-eksisterende avtale om oppføring i en nettkatalog. Henvendelsene kan ofte være preget av hastverk og formuleringer som gir inntrykk av at det bare dreier seg om kontroll av en inngått avtale.

 

Nytt studium: «Fagledelse og innovasjon i Den norske kirke» (15 stp.)

Er du ansatt innen diakoni, kirkemusikk eller kirkelig undervisning og ønsker å lære mer om prosjektledelse, økonomistyring, fagledelse og samskaping? Nå lanserer VID og KA «Fagledelse og innovasjon i Den norske kirke», et 15 studiepoengs emne som kan søkes innpasset i en master i for eksempel verdibasert ledelse, praktisk teologi, diakoni eller kirkelig undervisning. Studiet består av to fysiske samlinger (den første 13.-14. juni) og fire nettsamlinger.

 

Få OU-tiltakene rett i innboksen!

OU-ordningen er KA-sektorens spleiselag, der arbeidsgivere og arbeidstakere på sammen finansierer kurs, konferanser, fagdager og stipender. Den enkleste måten å holde seg oppdatert på det som skjer, er å abonnere på nyhetsbrevet. Meld deg på her.

Vennlig hilsen
KA
&nsbp;
© KA
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo – Besøksadr.: Rådhusgt. 1–3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 – E-post: ka@ka.noFølg KA på Facebook
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her .