Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon Nyhetsbrev torsdag 2. mai 2013
Nytt fra KA uke 18 

KAs Landsråd 2013 ønsker fart i prosessen med ny kirkeordning

KAs Landsråd var samlet 24. og 25. april og behandlet bl.a. saken om ny kirkeordning etter 2013. Der kom de med en uttalelse som viser tilfredshet med Kirkemøtets vedtak uken før, men også klart ønske om at prosessen frem mot ny kirkeordning ikke må miste fart.

Les hele uttalelsen her - med lenke til Kirkemøtevedtaket og Kirkemøtekomiteens merknader

Se opp for unyttige tilbud!

De siste dagene har Det norske kartselskap fått bred omtale i media, bl.a. i en tosidersreportasje i Aftenspostens morgenutgave fredag 26. april. Her står leder av Gravferdsetaten i Oslo fram med sin historie, der kombinasjonen ”tilforlatelig navn”, ”aggressive salgsmetoder” og ”ført bak lyset” går igjen. Et søk på Google viser at mange organisasjoner og bedrifter forteller lignende historier. Det norske kartselskapet, som ikke må forveksles med Statens kartverk, er et selskap KA tidligere har advart sine medlemmer mot. Tjenesten som tilbys, mener vi er unyttig og unødvendig, og gjentar derfor tidligere advarsler ved å lenke til noen omtaler på våre nettsider om disse tilbudene, og regler som gjelder ved kjøp av varer og tjenester. Kjøpsloven gjelder nemlig ikke, slik den gjør for privatpersoner.  

Aftenpostens oppslag om Gravferdsetaten i Oslo som betalte 730 00 0 kr på ett år til Det norske kartselskap.

Tidligere oppslag om lignende saker på ka.no:

Kataloghaier forsøker seg stadig

Trenger vi katalogtjenestene?

Kirkelige råd og organisasjoners rettigheter ved kjøp av varer og tjenester

Kort informativ brosjyre om konflikter – hvordan de kan oppdages og forebygges.

Uenighet og konflikter oppstår fra tid til annen på alle arbeidsplasser. Den norske kirke har likhetstrekk med ideelle organisasjoner, der mange ansatte har mye av sin identitet og et spesielt engasjement i jobben.  Brosjyren ”Fruktbar uenighet  eller farlig konflikt?” er et bidrag i arbeidet med å forebygge konflikter på arbeidsplassen. Les mer om Arbeidsmiljø, sikkerhet og helse på ka.no. Der kan den nye brosjyren og annet ressursstoff lastes ned.

Klikk her.

KAs lederutviklingsprogram 2013/2014

Kirkeverger, daglige ledere i menighet, proster, samt øvrige daglige ledere i KAs medlemsorganisasjoner er i målgruppen for KAs lederutviklingsprogram.Undervisningen skal gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de ulike emner innenfor organisasjons- og ledelsesfaget og utvikle kompetanse til å håndtere de særlige utfordringene kirken står overfor. Påmeldingsfrist fredag 3. mai.

Les mer.

Kurs i kirkebyggdatabasens energimodul 30. mai

Aktiv oppfølging av kirkens energibruk og bruk av Kirkebyggdatabasens energimodul har vist at det er mulig å drifte kirkebyggene mer energieffektivt. Kurs i energimodulen holdes 30. mai i Oslo. Påmeldingsfrist fredag 3. mai.

Les mer.

Vennlig hilsen
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
© KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo — Besøksadr.: Rådhusgt. 1-3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 — E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her.