Åpne nyhetsbrevet i din nettleser Ønsker du ikke motta flere nyhetsbrev? Meld deg av
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon Nyhetsbrev torsdag 27. mars 2014
Nytt fra KA uke 13

Ny LED-belysning i Jørpeland kirke

Strand kristelige fellesråd har gjennomført et betydelig ENØK-tiltak og har nå bytta ut 560 glødepærer på 40 W med LED-pærer på 6 watt i Jørpeland kyrkje. Tidligere effekt var 22 400 kW, mens ny effekt er 85% lavere, dvs. kun 3 360 kW. LED-pærene kan dimmes helt ned og helt opp - noe som andre pærer ikke klarte, forteller kirkeverge Trond Hjorteland. Den lokale elektrikeren ga fellesrådet 4 års garanti.

Her kan dere lese mer og se bilde av kirka. Enøk-ansvarlig harald.ringstad@ka.no tar gjerne imot flere slike historier.

Varmepumper i kirker

Mange kirker har allerede montert varmepumper for å holde lav hviletemperatur. Dette gir ca. 60% strømbesparelse i den perioden kirken ikke brukes. Altså et flott ENØK-tiltak. En utfordring med varmepumpene har vært at de ikke kan holde lavere innetemperatur enn 17 grader. Dette tørker da ut kirka og ødelegger kirkekunsten. Samtidig fører det til et unødvendig høyt strømforbruk. Men det finnes varmepumper som kan kjøres på 10 grader og samtidig kan avise utdelen tilstrekkelig. Ta kontakt med harald.ringstad@ka.no dersom dere planlegger nye varmepumper så kan KA hjelpe til med å beregne varmepumpe-behovet og plasseringen. Les også gjerne vår varmepumperapport fra 2008 fra Auli kirke. Lykke til med de neste ENØK-tiltak.

Fristen for å søke reisestipend eller stabssturstipend nærmer seg

OU-styret lyser ut to typer stipend, reisestipend for enkeltansatte og stipend til stabsturer. Fristen for å søke er for begge 1. april.

Klikk her for mer informasjon og søknadsskjema.

Kurs i budsjettarbeid

Torsdag 8. mai 2014 er det KA-kurs om budsjettarbeid, hvor målgruppen er kirkeverger, samt økonomi-/regnskapsmedarbeidere. På kurset vil vi gjennomgå de formelle bestemmelser omkring budsjett og økonomiplan, og vi vil ha fokus på det viktige samspillet med kommunen i budsjettprosessen. Opplegget vil primært være praktisk innrettet mot små og mellomstore fellesråd. Kurset går i Oslo og påmeldingsfrist er 10. april. 

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Kurs i offentlige anskaffelser

KA utarbeider denne våren et veiledningshefte i gjennomføring av offentlige anskaffelser. Vi inviterer i den anledning våre medlemmer til kurs i offentlige anskaffelser i Oslo 3. juni. På kurset vil vi gjennomgå anskaffelsesprosessen fra start til slutt, fra behovsdefinering til kontraktstildeling. Kurset passer for ansatte i fellesråd og menighetsråd som foretar anskaffelser. Påmeldingsfrist er 2. mai.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Vennlig hilsen
KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
© KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon
Postadr.: Postboks 1034 Sentrum, 0104 Oslo — Besøksadr.: Rådhusgt. 1-3, 0151 Oslo
Telefon: 23 08 14 00 — E-post: ka@ka.no
KA
Du er registrert som mottaker av dette nyhetsbrevet med e-postadressen .
Om du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du melde deg av her.